Btw...

..Harry Potter and the Deathly Hallows lästes ut i går. Ska inte avslöja något - men en sån underbart bra och välskriven bok. Alla - läs den!

Let the sunshine in

image556


I morgon bitti drar jag till landet igen och stannar där ett par dagar. Hemma någon gång i helgen. Denna gång hoppas jag verkligen på bättre väder. Och nu i morgon är det ju Augusti också, hjälp vad tiden går fort. Ny månad och ännu några veckor kvar på lovet, (Frasen ny månad - nya tag kommer lägligt mitt i terminen med allt plugg).

Ciao bella!

bild

Emma Watson

image555

A D O R A B L E, är väl rätta ordet. Right!? Supersöta Emma Watson (aka Hermione) bär upp denna klänning med bravu, och jag som börjat tröttna på det breda midjeskärpet (the reason; överanvändt hereabout) börjar se nya möjligheter. Jag vill ha hennes klänning. So. Much!

Bridgie

Har tidigare i dag tittat på Bridget Jones (alltså finns det något härligare?) och ämnar nu att se den andra filmen. Det går ju INGENTING på tv. Nej det blir Bridgie helt enkelt. Och så ska naglarna målas. Svart eller orange?

Lets give summer a second try

image553

Denna sommaren har jag knappt kallat sommar. Jag har varken badat i sol eller vatten (nästan). Men ändå hoppas jag bara att sommaren är sen, som en sista utväg, i stället för att den inte kommer alls. Så för att motivera mig själv har jag gjort ett härligt sommarkollage med sådant jag skulle vilja bära om (tänk positivt; när) sommaren kommer.

Skor Kors by Michael Kors
Övrigt Topshop


Bilder:
http://www.netaporter.com
http://www.topshop.com

Mrs Loubotin and Mr Ray Ban

image


This is so classy. Okej jag är säker på att det är "dresscode" in court, men detta är så snyggt att man storknar. Do it with style så att säga.

(Btw, alla vet väl att det blev 4 dagar i finkan för fröken Richie?)

bild hollywood rag

Tips från stan - utförsäljning

   

Rean och på många håll slutrean är i gång. Med ett kallt huvud, tålamod och sunt förnuft kan man plocka många guldklimpar. Två tips från mig är dessa:

♥ Smyckesbutiken Envy på kungsgatan (Göteborg) rear ut till halva priset (butiken i fråga ska tyvärr lägga ner). Med smycken här ifrån kan du vara säker på att nästan vara ensam om dem. Jag snappade med mig två par örhängen hem. De lila till K och de gula till mig.

♥ Din Sko fimpade jag för längesedan. Tråkigt utbud var min motivering. Men dessa är helt klart godkända. 200 pix är helt okej.

Brädad

Efter att ha spenderat ex antal (regniga) veckor på landet är jag nu hemma. Vet inte om eller när jag åker dit igen med säger då det att jag trivs bra här hemma. I dag var tanken att måla plankor till huset (glamouröst - javisst!) men det visade sig att brädorna i fråga var i helt fel size, så det blev inget med det. Helt enkelt.

Varm höst.

Hösten skulle bli varm och gosig i denna mjukiskofta från HM. Ännu en önskan. Ännu ett köp?


Roadtrip

Dagen har spenderats med familjen (minus storasyster som är i Grekland). Vi åkte till Lysekil och över Orust och Tjörn. Mysigt. Dock inget höjdarväder. Men vi slapp ösregnet som anländit först nu.

Nu ska jag ner och kika på
"världarnas krig". Får se om det är något att hurra för.

I morgon blir det fika och upcatching med Sara och Josefin på stan.
Kram.

Harry Potter - ett fenomen i livet

      

Mitt kanske största intresse - mode. Ja, antagligen det största. Jag älskar att spana catwalks, se på fashionprograms, läsa elle, blogga, läsa bloggar, shoppa, inspireras, göra mig fin och känna mig fin. Spendera pengar, återlämna plagg och vara hysteriskt stressad över att ringa och lägga undan just det där plagget som bara inte får ta slut.

Jag har många intressen jag brinner för, men det enda som riktigt skulle kunna mäta sig med mitt modeintresse är antagligen Harry Potter. Och tro mig jag är ingen bokmal i fjortonårsåldern som tycker att det är coolt att köa i dygn för HP (Harry Potter) premiärer och midnattsförsäljningar.
Jag är en tjej på arton år som aldrig köat för något om HP (jag la undan en bok till i dag, det gjorde jag) men som ändå kan läsa samma HP bok säkert 1000 gånger och aldrig tröttnar på filmerna. I bland undrar man om JKR (Joanne Kathleen Rowling) vet hur mycket hon har gjort för så många ungdomar och barn, jo okej - antagligen.

Vad jag under dessa rader försökt komma fram till är att denna sista bok om Harry - grädden på moset, pricken över i:t - helt enkelt den sjunde och avslutande boken som betyder så mycket. Vad tusan ska jag göra när det inte finns några fler HP böcker att längta efter? Nej det är tamej tusan nästan så man blir gråtfärdig. Nu får jag lägga av.

HM fall wishes - för en tusing

image547


Efter en första snabbtitt på en del av HM's höstkollektion på nätet har jag sammanställt ett favoritkollage. Det jag skulle (ska?) beställt. Allt går på priset 975:-. Under studeibidraget eller barnbidraget alltså. Jag minns förra årets
höstfavoriter från HM.

(Stövlarna är inte från HM utan ellos och går på ca 500:- och är inte inräknade under tusenlappen!)

- Mössa Förra åter var jag inne på svart mössa. I år vill jag ha en beige i halvsäckig modell...
- Läppstift ..perfekt att matcha ett par beiga läppar med eller ett par fushiarosa som piggar upp regnrusket.
- Underkläder Visst skrivs det att "avnänd fina underkläder så känner du dej finare.." tro det eller ej.. det är faktiskt så!
- Klänning I höst ska jag ha en stickad modell med långa armar. Finito!
- Väska En stor modell kommer behövas till höstens pluggande (läs mycket böcker!) och som kontrast till alla små jag använt den senaste tiden. Denna svarta verkar vara en snygg budgetvariant.
- strumpisar Bollen är rund och gråa strumpbyxor är gråa strumpbyxor! Ett självklart val!

Confessions of a blogger

Gårdagskvällen spenderades hemma, och sedan på 18års firande (vilket slutade tråkigt). Kom hem sent och har inte sovit varken jättebra eller länge i natt. Nu ska jag ut till landet igen. Vilket flängande! Puh! ;)
Många bloggar uppdateras oftare på sommaren pga ledig tid, men min är det tvärt om med, jag är alltid iväg på sommaren och får inte möjlighet till att blogga. Det är så det är..

Nu hoppas jag på sol de kommade veckorna, jag har fått nog av regnet.
Kramar! ;)

Hit och dit

Är hemma nu men måste springa till bussen nu igen.. hejdå.. ;)
(gud vilket onödigt inlägg!)

Sunny side up!

image546

Nu bär det av till landet. Är hemma på snabbvisit på torsdag och tittar även in över helgen då det vankas 18-års fest här omkring. So long hoppas vi på fint väder och mycket bad.
Har ingen dator på landet så jag ska köpa med mig juli-numret av Elle på vägen (fashion and glamour no matter any obstacles).
Trevlig vecka alla!
Kram!

bild från
allposters

Rubberboots for me



Dessa rosa skönheter från Viking är vad jag beställt. Enligt butiken skulle de komma in i dag, men eftersom vi ska till landet får vi se vad som hinns med, annars får jag hämta upp dem på torsdag då jag är hemma över dagen för tandläkarbesök.

bild från
viking footwear

Höstens mönster?

image543
Vi alla har väl hört att det kommande mönstret för hösten är skotskrutigt. Jag skulle aldrig klara av att bära upp det på kläder. Men ett paraply skulle nog passa. Ett litet ihopfällbart såklart. Ännu en sak att skriva till på höstlistan..

Me hjärta HM-trend

image542

Jag lyckades alltså haffa en till slut - blusen från HM.
Fick den 50:- billigare pga en foundationfläck på insidan ringningen. 350:- med andra ord. Lite bättre, men jag är så trött på alla dessa puderfläckar. Varför ska folk helt plötsligt bli vårdslösa då de står där i provrummet och just insett att de ändå inte ska ha plagget. Smått irriterande.

(Gles bloggning beror på en fullspäckad helg då min lillasyster konfirmerats)

Analys: Anna Sui for fall

image540


Färger:
Plommon, Grått, Svart, Rost, Senap
Mönster: Ja! Det är sjukt svårt att sätta fingret på ett specifikt. Jag tror att fröken Sui skulle godta alla mönster i höst. (Rutigt, randigt, säkerhetsnålar!!, stora glesa paisley) Ni märker - det mesta funkar.
Former: A-linje, vidd, trekvartsärm, knälångt,
Smink: Endast överfransarna målade, vit kajal längst in mot ögat - undre raden, matt gloss.
Hår: Mittbena, lugg, eller frisyren; stram tofs.
Nyckelplagg: Klänningen, kappan, svarta nylonstrumpor, mössan (- päls, stickad eller med skärm)
Nyckelord för kollektionen: Mönster, påklätt, vuxet men lekfullt, babushka.

Älskar verkligen alla mönster. Mycket av detta tror jag garanterat att man kan hitta kopior på på HM's trendavdelning (minns vissa plagg från förra hösten som stämmer in mycket bra). Mer A-linje! Yes, Yes, Yes!! ;)

 
bildbank

Tips från stan - en regnig sådan

        

 ♣ Neon är ju på tapeten. Något som Reebok nu överhypat. Kanske säger jag, jag satsar hellre på ett par klassiska converse. Men visst; två trender i en smäll - neon och sneaker.
 ♣ Visst är det lite jobbigt att gilla något men veta att man inte passar i dem. Som dessa sandaler från Marc Jacobs (rosa nere tv). I och för sig, att hemsökas av dessa skor skulle kunna sluta med ett tomt konto. Jag är glad att jag slipper.
 ♣ Vit blus i 51% siden och 49% bomull (whats up med den materialfördelningen!?) från HM. Söt, köpte den i brist på den jag egentligen ville ha. Men nu då den planerade är funnen åker denna tillbaks till butik.
 ♣ Även denna från HM. A-linje och lite sjömans-inspirerad. Helt klart prisvärd. 
 ♣ En chic jacka vill jag ha till hösten. Vi går en väldressad höst till mötes, och då skulle denna bruna sitta som skuret. HM.
 

Det regnar och jag har inga chica gummistövlar..

..och det är därför mina vänner jag nu ämnar att åka in till stan för att införskaffa detta. Har spanat på lite olika modeller så jag lär inte komma hem tomhänt. Sedan finns det ju annat i stan som hägrar också. ;)

Hörs i eftermiddag!
ps. vårat internet har varit lite skumt, därav gles boggning..

NN - Nicole News

Nicole Richies graviditet är fastställd. Nicole väntar nu sitt första barn tillsammans med Joel Madden. Paret uppges planera ett bröllop till sommaren. (Invite me!!) Hon är för tillfället anklagad för DUI (driving under the influence), och om hon fälls blir fängelsevistelsen på ett minimum av 5 dagar. Smooth!
Gaah! Can't wait to see the baby!!

Information från Hollywoodrag

Dreaming of

image532

Just nu vill jag ha / är jag i behov av dessa ting extra mycket.

♥ Den vita blusen från HM har jag kännt på många gånger, men jag vet inte varför jag aldrig provat den på. Better catch one up before they are all gone.
♥ Gummistövlar känns som A och O i detta svenska sommarväder, dessa är från Viking, men hunter är också ett alterntiv.
♥ Kleinblått nagellack är ännu inte inköpt.
♥ Jag tänker på de wedges jag provade på HM häromdagen. 300:- är ingenting och jag är sugen på nya klackar (OBS; klackarna på bilden är inte samma som jag vill ha).
♥ Notebooks från Ordning och reda kommer vara årskurs tres A och O. Jag vill ha alla färger - en för varje ämne.

Heldag på landet

I dag har jag varit på landet hela dagen. Bästkusten är (som läses) bäst!
Ingen blogg men destomer salta bad och sol (det sistnämnda hoppas vi håller i sig).
I morgon hålles mitt efterlängtade teaparty (ännu en anledning för solen att infinna sig). Uppe med tuppen i morgon och bakar.. (kanske liite efter tuppen).

I vilket fall.. till en annan gång ;)