Chai Latte och Shopping (och en gnutta regn)

Shoppingen i dag ägde rum på förmiddagen. Tur var väl det - för nu regnar det och är allmänt jättegrått ute. Jag kom hem med en kofta, ett par stickade vantar och en poncho (bilder kommer). Mest lycklig är jag över att jag har pengar kvar och att jag därmed kan shoppa again soon.

Btw, i dag var första gången ever jag smakade på riktigt chai latte. Det är ju fantastic! Någon som vill fika chai latte med mig?

Anyways så bär det av på restaurang om ett tag. Med andra ord måste jag ut i regnet förr eller senare. Huva!

Lipgloss

image729
To wear or not to wear - lipgloss

I dag tittar solen fram. Skönt! Ska in till stan om ett tag och kika på maskeradkläder och dylikt. Kanske hinner vi med "normal" shopping också. Annars tar vi det i morgon. Har spanat på Zaras lipglosses, tycker färgerna är fina. Så jag funderar på att införskaffa ett sådant. 39:- kronor kostar dem, kanske är de bättre än HM's budgetvariant?

Update: Hemmadag i dag istället, stan görs i morgon!

Nu ska jag ta en kopp te.
Ciao!

Tävla med Käthe!

image728

Nu kör Käthe med en tävling där du kan vinna ett presentkort hon Modemecka till ett värde av 500 riksdaler!

Tipsa om tävlingen i din blogg och länka sedan hos Käthe (som en kommentar) tillsammans med ett förslag på vilket märke DU tycker att Modemecka ska köpa in.

Sista dagen att tävla är i morgon!

My Monday

Denna dag har varit som en mjukstart på första riktiga lovdagen. Tagit två lagom långa promenader (en av dem medvetet i regn och snevind) och den andra i ett lite lugnare väder. Även två koppar te har intagits (för att relatera till två). Detta blir bara flummigt känner jag. Jag behöver middag och lipbalm. Ja - ni hör ju hur det låter.

Jag har bestämt att på halloween ska jag vara en fjäril (much glitter, feathers and colour). I morgon ska jag på stan och leta både eventuella maskeraddetaljer och kanske lite övrigt.

Nu: Mat!

Chloé Heloise

image727

But hello Heloise!

Snyggaste väskan förtjänar ett eget inlägg.
Den är så griffigt fin att jag vet inte vad.
Här är den i alla fall. En egen plats har den härmed fått på Chiwoww.

Never wrong = Allways right!

image726

A monday out and about? Med en kofta, ett par tighta jeans och ett par shyssta skor kan det aldrig, enligt mig, bli fel såhär i höst-tider. Några små favorier of mine bildar här en snygg outfit för en dag på stan, en fika, mys hemma, bio eller varför inte rent av en after-work drink?
(Detta skulle jag matcha med en stram, platt hästsvans och mörka ögonfransar)

Kofta Missoni
Jeans True Religion
Väska Mango
Nyckelring Mango
Skor Chloe

Too far

image725

I bland kan man ju tycka att detta med kändisskap går lite väl långt. Och Brittan om någon har väl bevisat att kändisar är lika mycket mänskliga som vi. Ja jisses.. vad ska man säga?


Ps..

.. nu pyser jag ner i badet med te och veckorevyn. En perfekt start på lovet!

A lovely break



Jag känner på mig att detta höstlovet kommer att bli jättehärligt. Hoppas på mycket sol, och i så fall många sköna promenader. Långa dagar på café och lyckosamma shoppingdagar i stan. Långa sovmornar, lugna myskvällar i soffan, en ruskigt rolig halloween (what to wear!?) och mycket modenytt.
I kväll blir det mys här hemma och i morgon ska jag jobba.

Hur blir ert lov tror ni?

Roberto Cavalli for H&M

 
     
Favoriterna ut kollektionen, mest assocearer som synes.

Jag är lite kluven. Kollektionen är synad i varje söm och visst finns det mycket fint. Me ändå känner jag mig lite besviken.

Jag har två teorier:
1, Jag hade hoppats på något lite mer bärbart / vardagligt. Visst hade jag väntat mig glamour (hey, det är ju Cavalli vi snackar om) men något basplagg brukar ju slinka med. Jag menar - när ska jag få använding för en guldig (supersnygg) paljettklänning?
2, Djurprint-trenden har gått i ide hos mig. Ska man väcka alla fläckar och ränder igen? Jag är aningens skeptiskt till vissa print.

Annars tycker jag att det är kul med mer glamour till gråa Sverige. Smyckena kommer säkert gå åt som smör då modellerna har varit "it-smycken" ett bra tag. Ska bli kul att se kläderna live, däremot är jag inte längre så säker på att jag kommer hänga på låset den 8:e november.

Kommer du?

Blod

image718
"Bloodred lipstick or bloodtest?"


Plugg i skolan, blodprov hos läkaren (gaah hemskt!), hemma för middag och mera plugg nu. I kväll blir det Veckorevyns Karltex-mingel med C. Ska bli kul. Nej. Nu måsta jag plugga om jag ska hinna. Ciao!

Julia Roberts



"More than anything I am just the most proud wife and mother to three of the most amazing children. And the widening of my life, and my hips, is really just the true gift of my husband Danny, who I would be so lonely without."

Julia Roberts speech after winning the American Cinematheque award. How cute isn't that?


Interested in

image717


♥ Nu börjar det klia i mina lipglosskära fingrar. Ett nytt gloss skulle vara på sin plats och en höstig härlig färg står på önskelistan. Har länge tänkt att testa ett från Mac eller Nouba. Men chanels lipglosses hägrar ju också.. jag får ta mig ut och leta efter det bästa hel enkelt! (Några andra tips btw?)

♥ En ny parfym skulle jag behöva. Är lite trött på mina. Armanis Diamond - någon som testat den? Är i vilket fall oerhört lyxig. Måste också ut och prova.

♥ Ny hårmask behövs. Ska denna gång testa Phc:s variant tänkte jag. Gud vad jag ska testa hit och dit då.. ;)

Hurrycurry

image716
Stop chillin' - get to work!

Mycket att göra, mycket att plugga. Ligger efter en aning. Trots det hann jag med träning idag. Skönt. Nu blir det mer plugg och sedan lång härlig natts sömn. I morgon tror jag att jag tar "ledigt" och pluggar hemma. Det behövs, tro mig!

Ciao!

A normal monday

image715

Höstiga färger och prints i all ära, men vi får inte förglömma att det är minst lika snyggt med ett par jeans en mysig kofta och snygga assocearer. Jag har blivit störtförälskad i Chloé-väskan. Så perfekt. Den slår ju faktiskt Mulberry Euston (eller?..) Nog matchar inte skor (Chloé) och väska i detta fall, men håller man hela outfiten i dessa dova toner tycker inte jag att det gör något. Kofta från Stella och jeans från True Religion.

Själv går jag dock emot mitt eget kollage i dag och kör på mönstrad klänning och strumpisar. ;)

Tidsfördriv

image714
Visit my airy manhattan flat

Bästa dryck? Mjölk. Faktiskt.
Värsta maträtten? Blodpudding - all times!
Bästa godiset? Det mesta i en bra blandning.
Favoritglass? Är inte så förtjust i glass faktiskt, men melonglass i så fall.
Jobbar eller pluggar du? Pluggar media sista året på gymnasiet och jobbar i butik varannan lördag.
Vad vill du bli? Journalist, formgivare eller dylikt. Gärna i samband med mode, design eller inredning.
Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Yes. Men ett annat jobb kommer sökas då jag slutar skolan.
Lägenhet eller hus? Bor i hus. Men vill själv ha lägenhet (kan inget om trädgård och skulle inte orka måla om huset)
Drömboende? Oj, flashig manhattan-lookalike-våning med högt till tak, eller gammal härlig våning i Haga med knarriga trägolv och mycket färg.
Landet eller mitt i stan? Bor just nu mitt emellen landet och stan. Det är soft.
Vill du just nu göra en piercing? Nej, jag har hål i öronen och det räcker och blir över (tre hål)
Vad var det senaste du åt? Fyra (!) supergoda mackor med oboy.
Tycker du om att krama folk? Det är nog det jag gör mest varje dag.
Äger du en digitalkamera? Nej, inte själv. Har mobilen med 2mp och familjens gemensamma.
Vad är du allergisk mot? Jag har celiaki som är en tarmsjukdom, glutenintolerant med andra ord. Så man kan säga att jag är allergisk mot gluten, även om intolerant är ett bättre ord.
Vilken film kan du alla replikerna till? Harry Potter (speciellt trean) & sagan om ringen.
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Inte överdrivet stort, men åk fem minuter till och du hittar ett mycket stort (det gör jag alltid)
 Kan du vissla? Ja.

Snodd av
Bohemica.


Tävla med Lolita!

Link me

Bilden är Lolitas!

Lovely
Lolita anordnar för tillfället en tävling (obs, obs sista dagen att tävla i morgon 22/10) där det enda som gäller är att skriva som här ett inlägg om tävlingen, länka till den och sedan skriva i lolitas "tävlingsinlägg" att man är med och tävlar. Sedan är det upp till slumpen om man vinner eller inte.

Lycka till alla!
Och som vanligt, alltid lika bra - Lolita!

Många vårfavoriter hos Alberta Feretti

73263-713
I'm Orange, I'm Citrus

Jag kopierar gärna några trender från A.F:s spring runway. De skira tygerna känns riktigt rätt i vår och so does the colours. Något nytt, fräscht, jag fastnat för är cremefärgen. Känns riktigt roligt fasten det bara är.. tja.. hudfärg. Dekorativa och speciella ringningar kan göra en outfit. Like this yellow one.

This i'll really keep in mind

Icke planerade företeelser

I dag skulle jag egentligen inte jobbat, men fick frågan och tänkte, tja why not. Så jag kom precis hem från jobbet. På vägen hem skulle jag byta storlek på BH:n jag fick av mamma (bild kommer komma), så inser jag nu att jag bytt till fel storlek då storleken på galgen inte stämde överens med själva BH:ns storlek. Sådant blir jag bara så trött på, så jag får fixa det i veckan. I kväll ska jag slappa och kolla på film, äta god mat och bara ta det lungt helt enkelt. Tyvärr ska jag plugga med.

Vad gör ni i kväll?

Study on

Det verkar som om alla jobbar huvudet av sig för tillfället. Mycket plugg Sverige runt. Jag själv halvstressar mig igenom historia-religionen för att snart övergå till engelskan.

Pluggar du i dag?

För alla höstkvällar (ute)

73263-710
Do you want to be a living mirror?

Chloés detaljrika, avspeglande höstplagg är griffigt snygga. Av någon anledning ser jag dem så gärna ihop med svarta stickade strumpisar och konpumps, framför bara ben och peep-toes. Jag antar att det är höstkänslorna som svallar. Jag hade satsat på grått och svart i klädväg, och visat upp en färgglad detalj som en lejongul clutch, röda läppar eller varför inte en mörkt cerise kappa över (en kappa är dock ett plagg ;).

S N Y G G T !

Hairspray!

image712

I dag ska jag och Josse på förhandsvisningen av
Hairspray. Ska bli kul då jag längtat efter filmen! Först blir det plugg och fika, och det bästa av allt - förhoppningsvis får jag klippa Josse. Page står på planeringen i så fall. Om damen i fråga bara dyker upp. Hon fick dra tillbaks till skolan och hämta sin plånbok. Suck. Jag stickar medans jag väntar..

Bohemian Raphsody

73263-709

Bohemiskt söt i dovare but still klara färger är en fullträff i höst. Galet söt klänning från Anna Sui med tuppar på. Detta med djur är ju något speciellt. Mer bohemiskt och fler tuppar helt enkelt!

Antagligen den mysigaste klänningen ever

  

Attans, jag som trodde jag skulle slå HM rekord i dag. Allt är från HM, utom mina trosor ;P Men vi säger att det blev rekord ändå - för dom syns ju inte.

Kort dag i skolan i dag. Sedan hem och fika, gossipa och plugga med Josse. Sedan bio.

Gotta go!

I skolan, innan jag blev genomblöst

När jag kom hem i dag var jag soaked wet. Regnet skulle så klart ösa ner just då jag promenerade hem. Är lite orlolig för mina skinnstövlar och hur de ska återhämta sig, då de inte är inpregnerade ännu ;)

 

Tee Zara
Kjol HM
Skjärp HM (systers)
Strumpisar HM kids
Sockar HM
Stövlar Din Sko

Vad sjunger hon? Strunt samma..

Känner man sig krasslig ska man unna sig saker. Läxan måste göras - men jag underlättar det med stracciatellaglass och Carla Bruni. Jag har ingen aning om vad hon sjunger. Men strunt samma.


Keep warm



Halsduk HM
Kofta MQ
Jeans Åhlens
Stövlar - antingen rosa gummistövlar eller gråa mc-boots (Ej på bild)

Bilden är som synes tagen ur fågelperspektiv och därav den biffiga överkroppen och de små benen. ;P



Idag är inte allt som det ska

Känner mig hängig, och trött. En liten huvudverk har infunnit sig. Näsan gör ont (!?) och ögonen är vattniga. Jag skippar gympan i dag. Nu blir det te och mackor, så kanske allt känns lite bättre sedan.

Our perfect - not so perfect

Lady in Underwear and Shoes Art Print
Det var inte så speciellt länge sedan jag köpte mina
our perfect underklädesset. I synnerhet det vita. Har blivit besviken för att vadderingen lagt sig som en bulle i ena hörnet, kanterna på kuporna böjer sig utåt och nu har banden pajjat med så det inte är tygklätt runt gummit. Jag har tvättat i maskin, men det står dock på att de bör tvättas för hand. Så kanske får jag skylla mig själv. Vad jag till sist försöker komma fram till är att jag både vill och behöver köpa nya underkläder. Några höstiga och snygga. Måste kolla upp.

Sunday

Har städat rummet samt skrivit en religionsartikel. Nu blir det lunch och sedan en stor kopp te och litteraturhistoria i soffan. Aerobics i kväll.

Vad gör ni idag när det är söndag?

Klockad kjol - Check!



I går efter jobbet svängde jag förbi stan för köp av busskort och stötte på denna rea-vara. Nedsatt till endast 50:- hänge den där och sjöng "Jag är den klockade kjolen du letat efter".. typ. Den är vippig och klockig och blir galet snygg med ett skärp i midjan. Perfect!



♥ Höstig halsduk!
♥ Poncho
♥ Over knee strumpor
♥ Röda strumpbyxor (orangea)
♥ Stickad polokofta (En klänning har ersatt denna punkt och dämpat polokoftebegäret)
♥ Färgglada tee:s (grön, blå, röd, fushia)
♥ Svart klockad kjol

En härlig poncho vill jag dock ha väldigt mycket. I natt drömde jag att jag hittade en perfekt svart på Indiska. Sanndröm?

Framförhållning, framförhållning..

Nu har vi börjat planera en Stockholmsresa till några bekanta över första advent. Eftersom framförhållning är mitt främsta vapen så undrar jag såklart; var ska jag shoppa och vad får jag inte missa?

Autumn is a breeze

image700
A knitted autumn..

Modemässigt är hösten min absoluta favoritsäsong. Sommaren har sina fördelar i mycket annat (värme, bad och sol) men sommarens klädval är oftast bestående av flipflops oh bikini i vilket fall ;)

Hösten kommer med så mycket nya material och former. Alltid så mycket nya färger och härligt grungeigt lager på lager. På bliden syns mina härliga höstiga orangea strumpbyxor och ett par vita knästrumpor över, som jag hade på mig igår.

Är det någon mer som älskar H&M:s reklarfilm Autumn is a breeze förresten, den med
Daria?

Vilken är er favoritsäsong modemässigt?

Nu ska jag sticka (alltså sticka - som i sticka med garn och stickor)!


Fredag - igen alltså!

I morgon ska jag jobba så det blir en lugn kväll därav. Det blir idol, tacos och godis i sällskap av K. Det var så längesedan vi sågs, det ska bli jättemysigt!

I dag fick vi se vårat skolfoto (jag i form av Den lilla sjöjungfrun) och jag kan säga att det blev bättre än väntat. ;)

Btw, det har nu gått en vecka sedan i fredags (såklart) och på en vecka har jag bloggat 18 inlägg. Det är ungefär två och ett halv inlägg per dag. Bara med tanke på
detta. Det går alltså uppåt. ;)

Nu ska jag göra något otippat; städa köksskåpen.
Ciao!

Models clubbin'

73263-698
"I'm a model and i'm clubbin"

Vad händer i dag? Det är ju fredag! ;) Blir det myskväll med vännerna? Familjen? Ska du dansa hela natten? Jag skulle inte tacka nej till ovanstående outfit en kväll på stan. Sedan om jag skulle kunna dansa i skorna är en heeelt annan sak.... ;)


Hemskt men kul

Det ser kul ut när modeller faller. Men hu så pinsamt. Ett klipp från Spring 2007 florerar just nu. Hittade detta hos Ebba. Det är en modell vid namn Kamilia som faller.. konstigt.. på Vivienne Westwoods visning i Paris 2007 alltså. Stackarn.

Hur defineras snabbshopping?

Harrods, Knightsbridge, London, England, United Kingdom Photographic Print by Adina Tovy
Jag borde väl hinna med Harrods på en halvtimma, eller?...

Vad är egentligen snabbshopping? Jag kan säga "jag var bara en snabb sväng på stan" och menar då att jag kanske gått i butiker max tre timmar. I dag till exempel gjorde jag stan på två timmar. Det var inte länge. Men så tänker man, en halvtimma då? På en halvtimma hinner man kolla på det man letar efter i kanske tre butiker (som ligger nära varandra) och ändå komma ut med tre påsar. Snabbt och shopping. Blir det då mega-snabbshopping?

En riktig shoppingdag för mig kan vara från 11.00 till 17.00, alltså cirka sex timmar (dessa förekommer dock inte allt för ofta). Folk kan få spader då de hör hur länge jag kan gå i stan. Men hey, hela Göteborg - nordstan, avenyn och kungsgatan inklusive lunch tar tid.

Hur länge brukar ni shoppa? Och hur definerar ni snabbshopping?

Höstgarderoben växer

   

♥ Hur man gör om man inte hittar en grå stickad klänning som upfyller ens krav: Köp en större grå stickad tunika/kofta i storkel 40. Gärna på halva priset också. Det är sagan bakom detta köp.

♥ Prisa H&M-kids! Ett par perfekta orangea strumpisar! Dessa är inte heller i nylon - så jag slipper frysa.

♥ Vem har klagat här hemma över för "få fin-toppar"? Jo, jag! Sprang på denna på sisters utförsäljning. Seriöst; fushia, tunnt tylligt tyg, och fungerar både för skola och fest! ;) Från Riley, ordinarie pris 499:-, mitt pris 69:-. Wihoo!

♥ Storyn bakom dessa? Jag hade 20:- över.. :)

Två flugor i ett inlägg

 
Idag & i förrgår

Jeans Åhlens
Linne Lager 157
Blus TopShop
Kofta Åhlens
Klocka Friis And Company

Strumpor HM
Nylonisar Indiska
Klänning TopShop (systers)
Klocka Friis And Company


Här skryter vi..

I dag fick jag sluta tidigare (ytterligare något BRA med denna dag). Kom hem och la mig i sängen och pluggade tills jag somnade. Bokstavligt talat! Tränade dubbelpass i dag, hurtiga jag! Först yoga och sedan step. Hem och åt stor middag och såklart Sofis mode ;) Dush och toppat håret. Nyttigt. Nu ska jag sova.

Ciao!


Fyra kopplingar från Miu Miu Spring 2008

image686

♥ Vad gäller nyskapande är detta it!
Till skillnad från Chanel visar Miuccia vad nyskapnade är när det är som bäst. Antingen blir plagget (i detta fallet skon) en hit bland folk som har råd med det & även de som inte har råd med det - eller så får folk upp ögonen för det och tänker "This is fashion goes art!" Att designa en sko som en ljusstake är häftigt. Eller vad sägs om en tekopp?

♥ Steget mellan Prada och Miu Miu är inte stort. Denna säsong visas en varinat på Pradas it-kjol? Är det denna svarta minimumkorta sak fashionistorna kommer slåss om? ;)

♥ Ormrädd? Miu Miu visar ett antal boaklädda detaljer och plagg. Är 90-talsskräcken tillbaka på allvar? Jag minns bara min lila tajta kjol med slits i sidan och i plastigt, ormigt tyg. På assocearer? Varför inte.. På kläder? Nej!

♥ Vad är det mitt vänstra öga skådar? Kolla in klacken (Färgen är gudomlig)! Här inges lite barock feeling. Ska konklackarna bytas ut mot dessa klackar månne? Vad tror ni?  

En glad-lista

Ny dag - nya tag. Gårdagen var inte rolig, allt känndes bara jobbigt och tråkigt. Ska försöka se det positiva i denna dagen för att förhindra samma lack of happyness. I listform:

♥ Jag ska cykla på min fina lila cykel till skolan. :)
♥ Det är en kort dag i skolan..
♥ I kväll ska jag gå på det roliga step-passet som man blir sådär härligt trött efter ;)
♥ Efter det kommer Sofis mode. Alltid lika kul.
♥ Jag har en stor godispåse här hemma (hrm relevant?) som jag fått av mamma ;P
♥ I morgon är det faktiskt liite sovmorgon..
♥ I morgon ska vi till synagogan i Göteborg. Ska bli jätteintressant...
♥ ...och efter det ska jag unna mig lite shopping. 

I bland undrar man varför man inte sov bort hela dagen.

image685
I could have slept all day long, for sure!


Denna dag har bidragit med ångest, irritation, stillastående, jag-vill-strypa-någon-känslor och allmänt tråk. Mycket plugg, många irritationsobjekt (ska inte nämna namn) och en stressig morgon. Vad var egentligen bra med denna dagen? Pannkakorna efter skolan och mina lila strumpbyxor månne?

Nu blir det mer plugg. Stånk och stön.


Stort frågetecken på Chanel

73263-673

Chanel Ready To Wear Spring 2008 - vad är det jag ser?
Visst har Karl Lagerfeld alltid ett speciellt sätt att designa. Nyskapande är kul, men inte när det blir.. förlåt, men faktiskt fult. Självklart finns det vissa plagg som jag mer än gärna skulle äga, eller som känns okej. Men i helhet tilltalar inte kollektionen mig alls. Visst, det känns rätt att göra en mer lekfull kollektion till våren. Och jag gillar jeans. Men sedan går det ju en gräns för hur man använder det. Delar av kollektionen skulle kunna bli coolt 90-tal, men någonstans blir det ändå fel. Tidigare kollektioner har varit bra, och
förra årets S-kollektion var svart-vit klassisk featuring playful.
Vad hände Karl?

  
Kollektionens guldklimpar.

  
Vad hände här?

Nu måste jag veta, vad tycker ni?

Börjar jag bli sjuk?

image677
Konsten att vila snyggt!

Eller? Känner mig hängig och krasslig. Lite. I dag på idrotten var jag helt utpumpad efter första bytet på basketen. Och det är inte p.g.a dålig kondition (som Sara så snällt påpekade att det kunde bero på ;) Vi får se vad detta mynnar ut i. Nu ska jag ta en stor varm kopp citronthe och ta det lite lungt innan läxorna måste läsas. Sedan blir det ändå eventuellt träning. Let's see about that.

Update: Jag orkar helt enkelt inte träna... nu har jag huvudverk med..

Ps. Josefin och jag ska promota vårat gymnasieprogram på svenska mässan om två veckor! Kul!

Oj, vad mycket H&M!

   

- Trench HM
- Stövlar DinSko
- Sockar HM
- Jeans Åhlens
- A-formad blus HM trend
- Halsduk HM


Soft (but smart) monday

image667

Inled veckan mjukt och varmt - som här med tweedbyxor! Med ett enkelt linne nedstoppat och med en mönstrad kofta över är du både bekväm och stylish. Självklart matchar koftans print skorna ;)

Tweedbyxor Topshop
Flats Burberry
Linne HM
Kofta Missoni

Artsy Galliano

image666
When fashion goes art.

Att gå fullständigt klädd som modellerna på
John Gallianos S/S visning skulle aldrig falla mig in, av den anleding att sminket, håret och många av plaggen är så speciella att det blir ren konst. Det är too much för en vanlig tjej. Men jag tycker det är jättekul! Mycket av kollektionen skulle vara jättefint i kombination med något annat inte fullt så sött (tunikaklänningen på bild ett ovan skulle bli super med ett par jeans). Skorna på bild två ovan är ju rent av perfektion. Galet söta!

Att visningen är något extra är inget tvek på. Kul med tema-kulisser! Very circus, very somewhere over the rainbow, very nice!

Vad tycker ni?

Blått - en hit?

  
I bland ser det svart ut (bild 1) - ibland blått (bild 2)..

Ett icke nytt, men ännu ej tidigare andvänt Kanebo nailpolish invigdes i går. Det sägs ju att blått är motsvarigheten till förra höstens svart (i nagelväg). Denna nyans är mörk och skiftar nästan nyans beroende på ljus. I bland ser de lila ut, ibland blåa och sometimes nästan svarta. Vad tror ni? Kör ni på blåa naglar i höst? Och i så fall; klarblått eller mörkblått? ;)

..och sätta sprätt på varje peng

    


♥ Halsduk HM (som är underbar och kan komineras flitigt)
♥ Gröna (jo dom är grönare än vad det ser ut) overknee-strumpor HM.
Bra pris - 39:-



♥ Höstig halsduk!
♥ Poncho
♥ Over knee strumpor
♥ Röda strumpbyxor
♥ Stickad polokofta
♥ Färgglada tee:s (grön, blå, röd, fushia)
♥ Svart klockad kjol

Tips från stan - en solig sådan (stad alltså)

Måste bara först skriva att jag hoppas att alla i detta avlånga land hade lika vackert väder som jag hade hos mig igår. Jag vaknade och dimman låg vit över trädtopparna och kullarna. Solen lyste på de orangea och gula bladen, och när jag gick ut värmde solen. Det blev en riktigt härlig dag helt eneklt.


  image659
Stellas orginal och Zaras variant

Hur som helst har jag världens tips; för alla som gillar Stella-koftan (vem gör inte det) så kan jag berätta att Zara har en snarlik kopia i samma nyanser och typ av mönster. Enda skillnaden är väl att i stället för isbjörnar, som det är på
Stellas kofta, är här kameler. Men vad gör väl det? Cirka 500:- tror jag den låg på. Skynda fynda!

Kanske det bästa någonsin..


Denna dag har spenderats i stan, efter att vi köpt en ryamatta till vardagsrummet. Så fräsht! Middag hemma och chokladfondue nu på kvällen. Har lite shoppat att visa upp och ett rackans bra tips från stan, kanske det bästa någonsin ;) Men det får dock bli i morgon för i kväll blir det gossip på Chez Amis med tjejerna.

Trevlig lördag!

Framförhållning är underskattat

I morgon blir det en sväng till stan, här är lite jag tänkt spana in:

♥ Höstig halsduk!
♥ Poncho
♥ Over knee strumpor
♥ Röda strumpbyxor
♥ Stickad polokofta
♥ Färgglada tee:s (grön, blå, röd, fushia)
♥ Svart klockad kjol

Något jag har glömt? Har ni hittat något ni vill tipsa om, eller något bra alternativ av dessa plagg ovan? ;)

Other Wraps

image658

Eatable?

Äntligen fredag! Varning, nu kommer det igen - men oj vad fort veckorna går. Jag hänger knappt med. I kväll kommer Matilda hit och vi ska laga lite mat och självklart titta på Idol (som det sig bör en myskväll ;). Jag har fått välja maträtt och det blir kycklingwraps med pesto och squash.
Ingen Dianne von Furstenberg tyvärr, men kycklingwrap eller fushiarosa wrap - sak samma ;)

Ps.
Sånthär gillar jag!

Simply coloured - Celine spring 2008

image657

Dagens favoritkollektion är helt klart Celine. Utan mycket utsmyckning och med fokus på klänning och skor är kollektionen enligt mig en hit. Det känns så bärbart, vilket enligt mig ses som ett vinnande koncept.
Skärningen är i fokus hos plaggen (den röda klänningen; gaah så fin!!), såsom formen och halsringningen. Frisyren känns också tacksam och snygg.

Med en tunn trench och en av kreationerna under ser jag Mini Anden strosa Manhattans gemytligaste gata ner, och körsbärsblommorna faller i luften.

Nu är frågan; vem ses först med Celines färgglada platforms?

Biktstolen

image656
Just hanging around doing nothing.. unfortunatley.

Ni vet dendär känslan då man vet att man borde plugga undan men inte kommer till skott för att man är så slö.. så känner jag nu. Aja baja..

Har räknat ut att nu den senaste veckan (från torsdag till idag) har jag skrivit femton inlägg. Det blir i genomsnitt cirka två inlägg om dagen. Jag måste ta mig i kragen och blogga mer. Jag vill blogga om så mycket men har inte alltid tid. Ska försöka slänga upp inlägg på någon rast varje dag i skolan kanske. Då finns kanske möjlighet att hinna med mer?! ;)

Nej.. nu SKA jag plugga!

Dagens favorit



Vill man inte ha stövlar, och heller inte skor eller pumps är detta ett bra mellanalternativ. Och Mcboots som är på modet. Ska man köpa ett par? ;)

(Just dessa är från skopunkten)

Inspiration (när den är som bäst - okontrollerad?)


Backstage at Balenciaga

Nu är det mycket som snurrar i mitt huvud. Som tur är är jag ledig i dag och har tid på mig att skriva ner alla idéer och dylikt. Har till exempel kommit på bästa idén till projektarbetet som äger rum om några veckor. Jag har kollat på runways och bilder (tyvärr?) vilket lett till stora ha begär. Måste skriva upp allt!

Först blir det frukost. Toast tror jag.
Ciao!

Träningsdagbok

Nyss hemkommen från ett riktigt svettigt step-pass. Nu blir det frukt i soffan framför Sofis mode!

Photoshoot

image655

Nicole Richie för det franska magasinet Citizen K. Det är fräsha bilder. Fräckt. Men jag skulle klart uppskatta det mer om det inte var Nicole. Jag tycker inte man fångat den sidan hon passar bäst i, mer rockigt eller sött. Detta blir så futuriskt och highfashion och skulle passa en modell bättre (eller typ Rhianna).

Vad tycker ni? Är dessa bilder "Nicole"?

Jag är en dagmänniska!

Har du pojkvän/flickvän? Nej.
Är du kär? En och annan crush drabbas man väl av..
Hur tidigt stiger du upp? Ofta tidigt. Vanligtvis mellan 06.00 och sju men senare om jag har sovmorgon såklart ;)
Vem/vilka vet mest om dig? Min vän K
Gillar du att slåss? Ehm.. nej.
Vad ska du göra ikväll? Plugga undan lite. Se House.
Har du utländska föräldrar? Nej.
Var har du ont? I överkäken (tandställningen har precis spännts)
Är du bra på att måla? Nej, jag skulle inte mena det.
Vem kramade du senast? Var det mamma? Eller K?
Vad längtar du till? Shoppingdagen med Sara och Josefin på torsdag! ;)
Vad heter dina husdjur? Min favoritkanin hette Max. Men han finns inte mer.. ;(
Har du körkort? Nej, och jag är segast på att övningsköra. 18 år och kört tre gånger. På en parkering.
Favoritgodis? Segt och choklad.
Morgon- eller nattmänniska? Gillar inte att gå upp megatidigt, går och lägger mig i tid. Jag är en dagmänniska! ;)
Sparare eller slösare? Oj.. är man en slösare om man inte sparar något av studiebidraget? Mittemellan!
Har du några homosexuella vänner? Nej. Tror inte det. Hurså liksom?
Bio eller promenad? Båda!

Är du kittlig? Ja. Rör inte mina lår!
Rädd för insekter? Nej. Bara spindlar.
Anser du att du är stark? Det beror på vad man jämför med..hehe.

Lista snodd från
Lolita (som vanligt.. ;)


Religionsdag

Dagen har för min del hetat religionsdag då vi haft besök av olika religioner på skolan. Så intressant och så givande. Skulle haft mer tid på oss dock.
Nu ska jag äta lite och dricka vaniljthe. Sedan blir det plugg (religion och litteraturhistoria) och kanske kaaanskeee träning i kväll. Men jag ska icke missa
House!

Kram!

Lila strumpbyxor for life!

 

Kofta Åhlens
Klänning HM kids
Strumpbyxor Indsika (vinst från Lolita! ;)
Strumpor HM
Läderstövlar Din Sko
Klocka Friis And Company
Väska Friis And Company

En ung Jane Austen

Nu drar jag på bio. Jag fick välja, så det blir en ung Jane Austen, med Anne Hathaway  (Josefin verkade bara vara intresserad av att just gå på bio, inte av vad hon såg ;)

Vi ses i biomörkret! ;)
Ciao!

Läxa står på schemat, och bio!



Underbar bild på Mischa (i mer unerbar klänning!)

Nu blir det plugg. Sedan mer plugg och till sist eventuellt ett biobesök med J. Men nu plugg alltså. ;)

Grönt plus rosa = sant!

I dag vill jag ha en långärmad, tunnare klargrön tröja från HM. Det är så fint med klargrönt och fushiarosa. Jag skulle matcha med mitt Kanebo lipstick hela veckan. Måste fixa detta!