Det är sommar.

Camilla Åkrans » Numeró » 2
Blekningsmetoden...

Det. Är. Sommar. Det. Är. Sommar. Jag vill intala mig själv att det är supervarmt och supersommar, men idag är det inte riktigt så behagligt. Solen lyser och himelen är blå, temperaturen ligger på godkänd nivå, men det BLÅSER! Försökte ligga ute och sola, men jag tycker det blir för kallt. Och SMHI som lovade bara 6 sekundmeter. What's up with that!? Har dock pressat citron i håret så jag tar på mig kläder nu och låter håret blekas ute i stället. Så på med långbyxor. Har massa plugg att ta tag i. Nu blir det lunch. I'm starving. Tacobiff med klyftpotatis och tzaziki. Att vara ledig är lovely!

(Underbar bild av Camilla Åkrans
lundlund)

Suddklänning

 

Den nya svarta ser ut såhär! Ser någon? Det är knappt att jag ser. Svart, v-ringad, trekvartsärm och små knyt i sidorna. Från Zara för 250:-. Äsh, ingen idé att jag förklarar mer. En bättre bild kommer inom kort anyways.  

Jojo och Malou, och lacket jag längtat efter!

image933

I senaste numret av Elle medföljde (eller som i mitt fall fick man beställa) en tee från nykomlingarna Jojo och Malou för ett smspris på ca 30:-. Jag tänkte beställa en grå, men det blev inte av. I dag kom pappa hem med en svart till mig. Den är superfin! Faktiskt! Ofta är ju tidningspremier halvsjaskiga och överstrukna med en stooor logga mitt på. Men inte denna. Härlig längd. Funkar som slapp tee med jeans eller tights eller säkerligen med klackar till på en fest. Tack för den!

Och så har jag äntligen köpt ett nytt, vitt nagellack. Det var på tiden. Och jag hade nästan glömt hur fint det är! Jag ska köra på det hela veckan! :D Och visst matchar det fint till plaggen ovan! (Obs för att jag inte hunnit ta bort det som kommit utanför ännu!)

Min helg. Din helg?

Söndag. Helgen har varit lugn. Kommande vecka blir lugn, i alla fall slipper jag så mycket skola. Däremot står mycket hemmaplugg på schemat. Tyvärr. Men det ska bli sol i morgon oh jag ska ligga på altanen och grillas och plugga. Dagen spenderades i staden. Jag har hittat en ny favvobutik med bara massa snygga heels, de flesta under 500-lappen (ja, dom är snygga också!). Desvärre använder inte jag mycket höga klackar, men till studenten, då SKA jag ha ett par. Chockrosa?

En ny klänning har införskaffats. Kommer bli jättefin till mer svart och pärlor. Nu ska jag städa rummet (läs suck). Sedan ska naglarna få sig en omgång. Nej, better get starting.

Hur såg din helg ut, tell me!

I've been watching you for a long time

image932

Har spanat in dessa snyggingar länge nu och det är väl ett under om de fortfarande finns kvar i min storlek. Jag kan ju bara inte bestämma mig. Jag gillar dem, helt klart. Men kommer jag att använda dem? Blir jag hutlöst lång? Kommer de slitas med kärlek i sommar eller bara stå och damma på hyllan? Ska förbi stan i morgon, och då måste jag bestämma mig. Detta är som ett dåligt förhållande som man vet inte funkar, men ändå kan man inte vara i från varandra. Typ. Fast med skor.

Prickig katt och prickig korv

image922
Sommarglad fashionshow i kvällssolen

Gårdagens butiksinvigning av Prickig katt var en av de mest lyckade och spektakulära jag vart på. Godis, chokladkakor, rosévin och hallonsoda vart man än tittade. Rutigt, randigt, prickigt och blommigt över allt. Såpbubblor som steg mot den ljusa aprilhimelen.

Butiken har nu fått en mycket större lokal, vilket bidragit till större utbud. Klädmärken som 10-feet och container trängs på hyllorna och assecoarer från Mi-lajki och Friis and Company finns för försäljning. Det är också den perfekta presentbutiken (otroligt fina Lisbeth Dahl paraplyer till exempel). Det är som jag och en av P-K-tjejerna konstaterade, man vill bo där.

   
Rena rama barnkalaset (även prickigkorvmackor bjöds det på)

       
   
Kolla in tavlan, fler butiker behöver sådana! helt klockrent. I övrigt en underbart söt butik. Nu ser man inte så väl, men på andra bilden spanar jag in en puderrosa tee från Container. Tur för min plånbok att jag inte köpte den.

Prickig Katt finner du på adressen magasinsgatan 17, väl värt en titt!


Tips från stan - lantligt blommigt

image920   image921

HM har sin variant, och Gina Tricot har sin. Båda ovan är från Gina och de går loss på 200:- styck. Ja om någon mot förmodan inte skulle se vad det är så kan jag meddela att det är en klänning. HM's variant som går i mycket fina färger (svart, blått, rött m.m) är dock lite kortare i modellen och en från Gina känns då lite behagligare, och priset är lite vänligare, även om det inte är mycket skillnad till HM's 300-kronors.
Söt till jeansjacka och converse. Slå till?

Håret alla vall ha (i alla fall jag)

9. Blake Lively

Är det någons hårtips och kurer jag skulle vilja ha är det Blake Livelys. Lockar hon det? Kramar? Fönar? Färgar? Uppklippt? Självfall? Löshår? Frågorna är många, svaren säkert hutlöst dyra.

(P)härligt

image919

Minns någon att jag köpte dessa indiska pärlor för några
veckor sedan? Nu har det blivit något av dem, nämligen två armband. Riktigt etnofina ;) Med andra pärlor försökte jag mig på andra modeller, det blev väl sådär.

En del saker är svåra att fånga på bild..

   

.. som trollsländor som flyger jättefrot och sådant, och mina skor.  Det blev inga bra bilder, men de är hur söta som helst på riktigt. Sneakers i lila/rosa metallic (glittriga snören medföljde).
Butik? Zara.
Avdelning? Barn(!!!)
Pris? 229:-.
Helt galet? Ja!

"Fräknar och färg efterfrågas"

Dålig uppdatering, jag vet jag vet. Men denna vecka har börjat med lots to do, och när jag får en ledig stund sätter jag mig hellre ute än vid skärmen. Någon som känner igen sig? Anyways så skrev jag mitt nationella i svenska B i dag, och det gick nog bra om jag bara höll mig till ämnet. Men nu ska vi inte babbla om det. Jag tog det lugnt i eftermiddag och låg i solen på altanen. Fräknar och färg efterfrågas.

I morgon går jag bara en lektion, sedan ska jag fusksola på solarium tänkte jag, och på kvällen blir det Prickig Katts nyöppning på magasinsgatan.

Nu ska jag ta en dush och sedan skriva några texter, puss.

HM, HM här var det HM!

image913

Det mest praktiska i världen kan ju ändå vara Macs photobooth. Inga usb-sladdar och kameror som strejkar. Jag önskar jag hade en hemma. Kanske ska sno denna från skolan. Ska strax åka till tandläkaren och sedan möta upp Josefin i soliga Götet för en runda på stan. 

Jacka HM
Skjorta HM?
Väska Friis and company
Keps HM
Jeans Åhlens
Armband Pilgrim (måste visa det i närbild snart!)

Happy birthday (in afterskott då)

Det har varit hektiska dagar. Min födelsedag i onsdags, pluggdag i torsdags, middag här hemma i går kväll och i dag kommer släkten. Så även nu har jag massor att förbereda. Ska hoppa in i dushen nu och sedan börja stöka. Uppdaterar med all säkerhet i dag!

Givenchy i'm in Love!

73263-912

Givenchys fall 2008. Det. Till. Talar. Mig! Fortsatt snygga Chaneliga blusar, plattat hår i hästsvans med mittbena alá Modette-eleonore. Snyggt i svart och vilka fräscha skinbrallor sen! Ska man våga nu i höst kanske? Kavajen hänger kvar och bäst av allt, necklaces goes overkill! In a good way! 

Bilder
www.style.com

I kväll är sista gången jag borstar tänderna som artonåring..

.. med något i den stilen brukade jag påpeka vad det skulle innebära att bli ett år äldre som liten..

 I morgon är det min födelsedag. Jag hoppas mest att jag får en solig och glad dag. Jag blir som ett barn så fort det är jul eller födelsedag, och jag kan ligga vaken på morgonen och sova räv när familjen kommer in och väcker mig. Det känns på något sätt bra att man i alla fall har kvar lite barnasinne, trots nitton bast ;)
Men i kväll är jag så trött att jag säkert sover som en stock hela natten.

Nu blir det råplugg på historia i 45 minuter. Sedan House.

ps. I dag fick jag min studentmössa. Underbar!

Go bananas on indianas

image911

Just nu glider mina ögon extra mycket åt det håll där fransar, pärlor och broderier finnes. Indianstilen helt enkelt. Jag vet att jag skrivit om detta förut, men hey, kan det bli för mycket av det goda?

Top Matthew Williamsson
Väska Antik Batik
Halsband Mawi
Sjal See by Chloé
Jeans Karl Lagerfeld
Sandaler Giuseppe Zanotti

Alla plagg kommer i från Net-a- Porter

Också som karameller..

image909  image910

Har köpt indiska pärlor (finns hur mycket som helst på millefiori på Linnegatan) och ämnar nu att skapa något av dessa. Är helförtjust i den mintgröna och den terracotta-färgade med guld och blå stenar i.
Btw, är detta det lack som suttit på mina fingrar i veckan. Mörkt. Men nu går vi mot ljusare tider. Eller hur!?

Jättefin och jättekort!

image908  image907

I går var jag utpumpad efter mitt tal och oj vad jag var nervös innan! Men det gick bra! Jag åkte in till stan och på Chix second hand (ingen gammal unken doft i denna butik, gå hit alla som har lätt second hand skräck) hittade jag denna midjekorta blus med krås. Jag tänkte vad mamma hade sagt och kom fram till att hon antagligen bett mig köpa mig en belöning. Sådan är hon. Så jag slog till. 150 pix. Har sytt upp armarna lite, för de var sådär konstigt kort-i-armarna långa. Ni måste se passformen på någon gång.

Hjälp 2!

Och detta hjälp är av den negativa sorten. Jag håller mitt nationella tal i svenska B i dag och jag är. Nervös. Eller rättare sagt rädd för att säga fel, göra bort mig eller sabba det totalt. Men förrst blir det en lektion i mental träning, så upp till bevis om den kursen håller vad den lovar. Nu - frukost! I eftermiddag - stan! ;D

En fullkomligt superb kombo

image905 image906

Skor Converse
Svarta strumpisar HM
Plisserad klänning HM trend
Jeansjacka HM kids

Snyggflätan har jag gjort.

Till Lacosteväska

Hjälp!

image904

Så hade HM uppdatereat sin site nu då. Så fick jag cravings. Måste ha något av plaggen ovan. Måste. Ha. Så sommrigt och härligt! Det får nog bli en liten order.
I deserve.

Somewhere is a good place to start

 
image903

Det blev ju ett riktigt fint väder i dag, och bakom mig på bilderna ser ni dagens sol gå ner. Aufwidersehen, hoppas vi ses i morgon igen! Jag orkar inte med mer regn och tunga skyar.

Den svarta koftan kommer från HM, likaså min lilla puderrosa spetsväst och vita t-shirt. Cremevita converse pryder fötterna och på benen bar jag Crockerjeans, gamla som gatan. Dessa sistnämnda är helt raka i modellen, men känns ändå som världens bootcutbrallor. Man är väl ovan, men man måste ju börja någonstans.
 
Nu ska jag fortsätta skirva på mitt nationella tal i svenska B. Det handlar om Harry Potter och om hur saga kan vara närmare verkligheten än vad man tror.

Det vackra i livet är inte illusionerna

Sofia Ronthén » Plaza » 3

Det är inte ofta jag skriver om andra bloggar. Jag menar, alla har vi olika favoriter och det är inget någon annan kan påverka eftersom alla har vi olika smak och finner olika saker mer eller mindre intressant. Men jag måste bara få skriva några rader om
Michaela Fornis blogg Flest skor vinner på stureplan. Om man fått sig en bild av att stureplan.se skulle vara ytligt och hårt så tycker jag att man ska ta sig en titt till, för ytlig och hård, det är allt annat än vad Michaela är. Det finns så många bloggare som skriver om sitt liv och sina krämpor och lyckliga stunder - men ingen berör så som Michaela. Jag kan, helt seriöst utan att ens känna henne, bli helt tårögd när jag läser hennes inlägg. De är rena, de är nakna och de är sanna. Finns livsglädje i bloggform, så är Flest skor vinner den bloggen personifierad. Det finns de som påstår att modebloggare är köpgalna bimbos med inget annat än krav i huvudet. Det är inte sant. Men om vi ska säga att det är så, har Michaela tagit steget mot nya dimensioner. Och det vackra är att hon gör det bara genom att vara sig själv. Det är konstigt att inte fler är som hon, eftersom hon så lätt verkar hitta livets guldkorn. Är det så svårt? Kanske letar vi för mycket, och ser inte att det värdefulla ligger rakt framför oss. Ja kanske är det och så att det vackra i livet inte alls är illusionerna, utan i själva verket en cykeltaxi i stockholmsnatten?

Bild från Lund Lund.

I brist på egen outfit



Jag var redig och tog en bild på dagens outfit, men nu visar det sig att min pilliga lillasyster raderat denna bild. Tyvärr. Så jag tänkte att vi kan ta oss en titt på Gwyneths krispiga kreation ovan. Kan man sy en liknande? Hitta en vintage? Det tåls att tänka på.

Kvällen har spenderats på restaurnag Tony's på Vasagatan, och oj vad jag är mätt. Jag rullar fram. Hur som helst hade jag på mig svarta strumpisar, cremeballerinas med svart sten, grå Lindexkjol, samt begie monki t-shirt. Nu ska jag rulla till dushen.

Ciao!

Rei Kawakubo gillar killar, och H&M

image901

"It is clear to me that designing creatively becomes harder. But I have to continue, I don't believe I have achieved all I can yet"
-Rei Kawakubo

Väl kännt är väl att det blir Comme des Garcons som gästdesignar hos HM härnäst. Kollektionen kommer först att släppas i Japan i november, och sedan i resten av världen.
Rei Kawakubo, som är känd för sin kreativitet och känsla för nyskapande, kommer att designa en dam-, herr- samt barnkollektion. Även assocearer och en unisex parfym kommer att finnas tillgänglig.

Rei föddes år 1942 i Tokyo och studerade först litteratur på Keio University (Japan var vid denna tid USA-ockuperat). Därefter började hon som stylist på ett manifaktur. Comme des Garcons föddes år 1969, men det var inte förens 1981 som Rei, med sin shokerande Parisshow, slog igenom. Hon är i dag en av världens viktigaste designers och har butiker i över 25 länder, varav åttio butiker är placerade i hemlandet Japan.

Bilder från style.com

Karamell till ikväll?

image900
Lady Fendi, Miss Celine & Fru Posen

En färgstark clutch är en perfekt partydetalj. Jag skulle vilja köpa upp mig på massa olika färger och former till lågpris och sedan kunna ha alla till olika tillfällen, man skulle ju kunna ha samma klänning varje gång bara väskan inte är densamma! Dessa ovan är dock lite mer expensiva.. tyvärr..


Sneak a peak take a break

image899

Snackbreak. Sitter och pluggar undan nu, såhär dagen efter utgång. Det är skönt att få vila upp sig lite. Har fått någon crush på nötmixar (speciellt sådana innehållande torkad pineapple), så just nu tar jag ett mellis och sköljer ned med Orlando Bloom vatten. Snygg flaska.
Anyways, i går var moi och vänner på Viktoria, och sedan (för att pröva något nytt, vuxenpoäng!!)på Bryggeriet. Jag hade klarat mig uatn Bryggeriet. Too much afterski känsla. Inte vad jag eftertraktade. Klädseln var i alla fall nytt lila fodral från Gina, supersnyggt. 

Nu; mer plugg.  

Hej

Bloggen har varit otroligt seg det senaste, och jag lär ha varit den sista som insåg att hela blogg.se höll på att flytta. Men nu så, jag är tillbaks. Lovet är slut, och det är vår! I går var det härligt soligt och i dag ett typsikt aprilväder, med regn inkuderat. Det är väl sådan våren är, man kan inte lita på hållbar väderlek. Nu ska jag plugga.