Tips från stan - Rules by Mary

image531

På Effe hade de denna söta blus från Rules by Mary. Trekvartsärm och knyt i midjan. Till det humana priset 300:- (50% på ca 600 om jag inte missminner mig).

Jag lämnade den dock där i dag. Kanske ett kommande köp?..

HM freak eller HM geek?

        

I dag hade jag inget för mig och en tur på stan lockade. Sagt och gjort; detta är vad jag kom hem med.

♥ Pärlarmband från HM i granna färger. Minns ni när alla hade dessa (när var det? 12-13 år?), jag antar att man fick lite abstinens efter ett tag och att de en period efter ansågs som omordena. Det har jag kommit över nu och älskar dessa fruktiga färger. ;)

♥ Hårband i grått från HM. Enkelt och smart. Helt enkelt.

♥ Klänning också från HM. Jag ber om ursäkt för de fruktansvärda bilderna. Den är svart om det inte framgår. A-linjeformad och med broderi under ringningen. (Finns även i vitt)

Ett blåaktigt kanebolack inhandlades med (dock inte med önskat resultat), samt en krok att hänga över dörren för mina väskor. Men det är lite för lite fasion för att komma med på bild här.

Dagens

  

♥ Svarta byxor Åhlens
♥ Grå sweater TopShop
♥ Vit kofta (ny!) JC(!!!)

♥ ute: jeansjacka HM
♥ ute: lackskor HM

Fredag igen

Nu för tiden har ju inte fredagarna riktigt lika mycket värde i sig för oss studenter, eftersom det är lördag hela veckan. Men fredag är ju alltid fredag.
Är lite frusen (kan bero på att jag sitter med endast en tunn tee och hotpants) så jag ska ta mig ett bad. Så ska jag fundera på vad jag ska göra denna dag. Hey, jag har hela dagen oplanerad (-stan? ;)

Later!

Analys: Miu Miu for fall

image524


Färger: Mörkbeige, rost, blodrött och persika
Mönster: Inga. Här har man satsat mycket på olika material i stället. Wool, skinn, läder, krispigt genomskinligt och tweed.
Former: Kjolarna är stora kyrkklockor, raka breda former, "nedstoppat-halvpösigt". Midja.
Smink: Det verkar som om många vill ha en naturlig höst.. nichts.
Hår: Mittbena - havrufsigt eller spegelblankt. Långt till halvlångt.
Nyckelplagg: Halvhöga strumpor, "Klockkjol", kavaj - kort som lång, v-ringad baströja, midjeskärpet.
Nyckelord för kollektionen: manligt möter kvinnligt, grovt, flera färger men samma ton, lager.

Kul att se vidd i kjolarna!
Pumpsen som visas är sådana som lätt kan hittas på sommarrean - det är bara ut och leta. Och ännu en gång konstateras det att alla vi som köpt oss chinos kan vara nöjda.

bildbank

Detta är spaning, inget köp!

Jag bara spekulerar och spanar, inspireras och förbereder.. lite. snappade upp några härliga lipgloss colours. Så härligt höstiga. Som en stor lövhög. Nej.. nu sliter jag mig.


image523

Härliga höstfärger från Nouba och Helena Rubenstein

Myspys

Har haft sådan huvudvärk den senaste veckan, så i går kväll bestämde jag mig för att ta det lugnt i dag. Sagt och gjort. Har kollat på HP och ätit en massa gott; pancakes, hallon, grönsaksdipp, chips, popcorn, godis, brödkrutonger m.m. Inte så nyttigt, jag vet - men det är trots allt en slappdag.

Nu ska jag i alla fall rycka upp mig en aning och måla min korgstol.
Later.

Jag skyller på sommaren som lyser med sin frånvaro

image522


För varför har jag börjat planera och fundera runt hösten? Okej okej, det är helt naturligt i vem som helsts liv om det ser ut som mitt, vilket många tjejers gör. Men jag blir bara lite irriterad då jag inte kan fokusera på sommaren. Att spana är en sak, men att köpa höstkläder nu är en annan. Vem klämde på gråa stickade strumpisar i går? Vem köpte en vit lång ullkofta i dag? Jo jag! Jag vill bara bry mig om mina kort korta jeansshorts. Så anledningen till att detta sådär lagom höstiga kollage klämdes ihop var antagligen bara en ren.. tja.. tillfällighet. Eller hur..!?
Nej, jag känner hur min huvudvärk och trötthet har tagit överhanden.
Nu: sängen!

Alla plagg:
Netaporter

strumpisar - falke
wedges - kors by michael kors
kofta - erotokritos
blus - goldhawk
handskar - burberry london
väska - bottega veneta
mössa - burberry london

Reafynd

   

- Persikofärgad alinjeformad blus från TopShop. Forna pris 300:-, nu i alla fall 200:- ;)

- Mitt livs kap. Har gått och klämmt på dessa flats innan (har kostat 300-400 tror jag), men eftersom de liknar övriga skor jag redan har har jag inte slått till. I går stod de på reahyllan och killen i kassan jag dem till mig för ynka 49:-!! Det bugar och bockar man för.

- Jeansjackan som kom med HM-leveransen. Skulle kanske köpt en strl mindre. Men what the.. 124:- ;D

Midsummer murders + kleinblått nagellack

Trött efter en dag på stan. Men jag ska planera in en shoppingdag till. Snart. Är så sugen på kleinblått nagellack. Hittade lite i stan men har inte ork att fotta nu. Kilar snart till C för TV tittande (läs titeln).

Jobbar fortfarande hårt för att smälta
gårdagens evenemang.

Ciao!

Another song!!

image516


Jag behöver antagligen knappt berätta exakt hur underbar konserten var, men jag känner att jag måse skriva av mig. Jag vill dit igen, jag vill snurra tillbaka klockan och uppleva allt på nytt. Så häftig show med kanske världens coolaste och snyggaste kille. Inledde med futuresex lovesound och avslutade med en helt magisk  another song (over again) (Stjärnor över hela läktarna i form av tändare och mobiler, och en skönsjungande Justin i blått ljus på scenens mitt) efter att ha skakat om hela Scandinavium med Sexy Back. Justin really did bring sexy back. 

Nästa gång Justin turnerar ska jag dit!
Det gulligaste var då han gjorde ett (rätt lyckat) försök till svenska; Jag oönskär jag konde mer Svenska - män min Svenska ar skit! ;)

Then he made a toast to Gothenburg, and if we were toasting with alcohol or if we did smoke he wouldn't tell anybody.. how cute isn't that? And why did we toast? Beacause.. Justin: Cuz i just like to drink.. ;D
 


Antingen eller...

Hav eller sjö
Tv eller Dator
Höst eller vår
Jul
eller påsk
Svart eller Vit
Ipod eller Mp3 - telefon
VH1 eller MTV
Rosa eller Lila
Hund eller Katt
Guld eller Silver
Bad eller Dusch
Sko eller Sandal
Afrika eller Asien
Löshår eller Äkta
Mobil eller telefon
Klänning eller kjol
Blond eller Brunett
Lägenhet eller hus
Vanilj eller Choklad
Ring eller halsband
Jordgubb eller hallon
Nyår eller Midsommar
Långt hår eller kort hår
Nagellack eller läppstift
Bil eller buss
Sanning eller Konsekvens
Blåa ögon eller Bruna ögon
Jeans eller leggings
Snowboard eller skidor
Harry Potter
eller Lord of the Rings
Berg-och-dalbana eller Vattenbana
Plugga eller arbeta
Christina Aguilera eller Britney Spears - ingen.
Stjärnor eller Månen
Vinter eller Sommar

snodd
från Lolita

Alla gentlemän..

.. släng er i väggen. Nu vill vi inte dansa vals med er längre. Kavaljer nr1 är numera ett stadigt men slankt paraply. Så grymt Rhianna.


Futuresex / Loveshow this eve!

73263-514

Jag kan bara inte tro att dagen är kommen. För ett halvår sedan satt jag och
Camilla och bokade biljetter till kvällens evenemang. Som vi har längtat. Kan jag prata om något annat än Justin Timberlake? Självklart inte.. ;) Han har fått mycket bra kritik och det höjer ju förväntningarna ytterligare.
Kvällens outfit hade gärna fått bestå av:

Jeans Citizens of Humanity - Tight ska det vara.
Skorna är från topshop - The rubbersouls är still going strong.
Nagellack Chanel - Bollen är rund och svart nagellack är ju alltid svart nagellack ;)
Lipstick YSL - En metod att sticka ut ur mängden, ascoolt!
Jacka Miu Miu - Fungerar ute och inne och glänser som en discokula
Clutch Jimmy Choo - Här passar biljetten in, lipsticket, pengarna och nycklarna.. och backstagepasset om man har tur... ;)

Glad midsommar i vätan!

Rain London Art Print by Andrea Laliberte


Regnet det bara öser ner - men vi ska ut till landet anyway. I kväll åker jag över till Asperö för att fira med Josefin. Hoppas att alla andra får en bra midsommarhelg trots regnet. Är tillbaka på måndag då jag visar lite nya köp och laddar för måndagkvällens konsert - Justin!

Nu ska jag packa det sista. Ciao!

Ja.. minst sagt..

..babyboom! Nu är Christina Aguilera gravid också. Det verkar som att ingen kan vara tillräckligt säker. As well known så ska ju Spice Girls göra en reunion. Nu har deras manager skrivit i kontrakten att någon av medlemmarna INTE får bli gravid, just för att allt ska gå så smidigt som möjligt. Bäbisförbud i avtalet?! Har det gått för långt? Vad tror ni?

Librarian light

image513

När jag var yngre tyckte jag att det skulle vara spännande att vara bibliotikarie. Jag vet inte varför. Det kanske har något att göra med att man verkar så smart om man jobbar på bibliotek. Haha. ;) I vilket fall; nu är sommaren åter här och nattygsbordet bara skriker efter lättsamma chica böcker ska bosätta sig i hög på detta.

Läppstiftsdjungel Candace Bushnell
Bergdorfsblondiner Plum Sykes
Byt liv med mig Adele Parks
En shopaholic i New York Sophie Kinsella
En shopaholics bekännelser Sophie Kinsella
Stjärnfabriken Clare Naylor & Mimi Hare

Analys: Roberto Cavalli for fall

image512

Eftersom Roberto Cavalli just nu ligger på allas läppar i form utav höst-sammarbetet med HM; vad passar då bättre än att analysera hans egen höstkollektion?..

Färger: Merparten av kreationerna går i jordfärger. Tänk gyllenbrun gräddad maräng. En del av plaggen går åt det kallare hållet i form av blåa toner och silver. Vitt, Svart och Guld.
Mönster: Mycket men småmönstrat. Får lite indianfeeling av vissa. Men samtidigt mycket retro mönster (väskorna i tidigare inlägg hade gått som handen i handsken med vissa av kläderna). Långrandigt. Roberto håller kvar några leopardmönster vilket jag säger nej till.
Former: Mycket svallande tyger (kommer lätt kunna hittas kopior på ex HM i syntetmaterial), midjan har tagit ett stg tillbaka för höfternas comeback(!?), tight kombineras med slappt och bekvämt.
Smink: Mattröda till blodröda läppar. Även här endast hyperslät hy med ljus foundation. 
Hår: Stora papiljotter är nyckeln till modellernas hår. Medellångt, välskött och mittbena.
Nyckelplagg: Chinos och en byxmodell (nej enligt mig) som är pösig över till och tight nedtill, kappa, hatt, skira blusar och klänningar. Draperande aftonklänningar. Pumps och knasiga boots.  
Nyckelord för kollektionen: Lyxigt, Luftigt, Sportchic meets Glamourgirl

Gillar trenden med axelbands väskor som visas här. Chinosen hyllar jag återigen.  Det är med stor entusiasm jag ser fram emot HM-sammarbetet. Blir det en lightverson av detta? Då kan man hitta guldklimpar.  ;)

bildbank

Retro travelling

Patent 70s Trolley Suitcase  Patent 70s Vanity Case

Dessa resväskor signerade TopShop är så retro och 70-tal.
De är inte riktigt min stil, men halt klart coola.

Babyboom

image15073-2512


Minst sagt.. en efter en erkänner de att de har en bulle i ugnen (antagligen de flesta ;)
Vem kommer härnäst? Den mest otippade hade i alla fall varit Lindsay Lohan..
Vad tror ni?

Bandau

THEVIPPICTURES.COM_kirstendunst01.jpg

Kristens bandau är supersnygg.. undrar varför.. ? ;P


Lifetime friends

image511

Ahh!! Grymt tuff tee och galet trendig och snygg (och praktisk) shopper från Topshop! They make such a perfect (and wanted) couple!

Vad tycker ni? Gillar ni see-through-trenden?
I do!

Smashing colours

Vogue, New York, 1945 Art Print by Erwin Blumenfeld


Grått är simpelt och snyggt. Men på sommaren vill vi ha färg och fest! Nya bakgrunden är orange som min nya favoritfärg, och detta matchas med fushiarosa läppar. I alla fall här på bloggen.

Dagsplaner

I dag blir det bad i Åsa, och jag åker nu. Mer blogg i eftermiddag alltså.. ;)
Ha en solig dag!
Kram!

Analys: Marc Jacobs for fall

image510

Färger: Oj! Här finns hela regnbågen med på ett eller annat sätt känns det som. Mycket svart såklart. Men även många nyanser av rött, accentfärger som purpur, plommon och kleinblått för att nämna vissa. Senapsgult förekommer.
Mönster: Storrutigt och något som liknar glassärvor. Annars stilrent och enkelt.
Former: Det första jag lägger märke till är alla smala benslut. Midjan markeras och höfterna draperas i luftigt tyg.Välknäppta halsringningar.
Smink: Matta ljusa läppar med samma kulör runt ögonen. Ljusa fransar och blek hy.
Hår: Marc Jacobs hoppas antagligen på bad hairdays hela hösten för här är det hattar som gäller.
Nyckelplagg: HATT (läs stort brätte), trench, kappa, chinos, svarta strumpbyxor och kjol (lång modell eller penn), handskar.
Nyckelord för kollektionen: Kvinnligt, väldressat, Vogue..

Detta är en väldigt "vuxen" kollektion, men jag plockar gärna chinosen och alla härliga accentfärger!

bildbank

Är inte detta en bebbe så vet jag inte vad



Ser lite väl misstänksamt ut.
Är det den nya stylish mamman vi ser?
Just nu är helt klart Gwennie min favoritmamma.
Vem är din?

Tävlingsbidrag - summer obsessions

image509

Linne Alexander McQueen
Skor Chloé
Kjol Chloé
Väska Miu Miu

För alla andra som vill tävla hittar ni tävlingen
här.

Heartbeats

image505

Äntligen är min alldeles egna storasyster hemkommer från Rodhos! Vem har saknat henne mest? ;) (Och vem är brunast?)
Fick en jättesöt handmålad nyckelring som jag redan nu superälskar. Ska aldrig tappa bort mina nycklar.
Strax: Middag för att catcha upp.

Paus

Har städat delar av mitt rum och satte i gång att plöja garderoben. Men nu blir det paus för lunch. Är ensam hemma så jag får hitta på något helt själv. Toast? Eller pasta med tomatsås och basilika?..

Bigpack

PK_0806_117

Jag är ett fan av friis and company. Tycker att om man letar kan man hitt riktiga guldklimpar. På ytan finner man mest
dessa som ju hängt med ett tag nu...
Denna (se bild) har jag nu funnit och den är verkligen ursnygg. Andas lite lyx och rymmer mycket. Men nu är frågan; rymmer den för mycket. Den är stor. Hur stor får en väska bli egentligen? Om inte annat är den i alla fall mycket praktisk med både handtag och axelband. Vad anser ni?

Bild

17 juni


♥ Grå hood HM

♥ Tee från HM
♥ Jeans Åhlens
♥ Klocka Friis and company
♥ Armband båda från HM
♥ Min lilla precious sony ericsson och ägget från "ouch! by ko-ko-no"

Älskar att tee:n är så slapp och ger en Americana-baseball feeling. ;)

Analys: Chloé for fall

image503


Färger: Till min förtjusning dominerar orange på denna catwalk. En rätt fruktig färg för att vara höstkollektion, men det kan behövas. Detta delar plats med dova färger som svart, vitt, grått men även silver. Någon enstaka mossgrön kreation syns.
Mönster: Till största del är kollektionen enkel och utan mönster, men vissa retro- blommor, prickar eller rutor förekommer.
Former: Mycket raka toalettrulle-formade klänningar, luftiga raka klänningar med vippkjol. Mindre midja - mer inga former alls.
Smink: Nästan obefintlig makeup. Mycket ljus plommonbeiget läppstift och gråtonade ögonlock. Endast lätt målade underfransar och blek hy.
Hår: Platt, rakt och långt hår i sidbena. Chloé har skapat någon sorts alv-frisyr med håret bakom öronen förutom två slingor som hänger fram.
Nyckelplagg: A-linjeformade plagg, kappa, båt- och u-ringningar, smalt skärp samt maskulina "klackkängor".
Nyckelord för kollektionen: Tvåfärgat, enkelt, Twiggy, rakt, alviskt (modellerna liknar féer och jag känner någon liten sammankoppling till något lömskt).

Chloé visar lack även till hösten och något ganska nytt efter sommarens alla nitar och strass kanske blir paljetter. Spännande! ;)

bildbank

Buhu

Chic Art Print by Ashley David


Buhu för att jag har pajjat mina solglajjer. I går hörde jag hu det knakade till i väskan och senare insåg jag att det var bågen på brillorna som gått mitt i tu. Där fick jag för att jag inte använder solglasögonfodral.

Men hey, ett nytt par är redan på väg
hem till mig. ;)

Shopping cures depression - but what cures shopping?

I bland behövs shopping för att bota lättare "depressioner", men hur ska man göra för att inte shoppa? Finns det någon anti-shop medicin? Har blivit lite nytt nu den senaste veckan som jag glömt visa. Men sedan är det bra på ett tag. Tror jag..


Shopping

Fotografiet blev nästan som ett kollage ;)

♥ Slapp tee från HM's pojkavdelning för 50 riksdaler.
♥ En dagbok med lås. Yes.. tänkte att jag skulle börja avreagera mig lite mer privat också. Lås på dagboken är obligatoriskt. Och detta är det första och sista ni får se av den..
♥ Förra veckan inhandlades grån peeptoe-flats från HM för 98:-.
 ♥ Ett par shorts (barnavdelningen!!) för 98:- också på HM.

Skickade in en beställning till HM i dag med på
jeansjackan jag spanat in på HM (Barnavdelningen igen!! Men hallå det är så mycket billigare där, så kan man så ska man!) som nu är nedsatt till halva priset, samt en ögonskugga i svart och nya glasögon.

Celeb news

  


- Ser en bild på Posh, tänker "fy va dom byxorna inte framhäver hennes bästa (pearshape)". Läser efteråt; Victoria promotar hennes nya byxkollektion. Opps.. inte bra där Vic.

- Nicole som sagts vara gravid har tydligen pushats på att ansluta till något rehab för sin vikt och därmed ta bättre hand om babyn. Det är Joel som tydligen tjatat om detta då det sägs att han sagt något i stil med att han annars lämnar henne. Oj oj...

- Just confirming that Nicole is deathly beautyful.

Pics från www.hollywoodrag.com


Sommarrader

Vad ska du göra i sommar: Sola, bada, gå barfota i gräset, picknicka, fika, parta, shoppa, lata mig, läsa böcker, ha bjudningar, baka och umgås. Vad annars? (Även om jag måste erkänna att jag ska jobba lite med).

Sommarens plagg: From my point of wiew? Svårt.. men eftersom att jag redan nu praktiskt taget bor i mina korta jeansshorts så blir det svaret; Korta jenasshorts!
Alltid i väskan:
Min addiction - mobiltelefonen, min superrosa agenda, plånbok med i princip allt i, nycklar och lipgloss (just nu Estee Lauders Rose). 
Sommar för dig: Sena kvällar, sena mornar - kortfattat.
Restips i sommar: Packa snygga kläder only, och du riskerar inte att hamna sittande i ett par
UMBRO-shorts och TRISSLOTT-reklam-tee. (Bara för att det är snyggt måste det inte vara obekvämt)
Vad läser du helst: Böcker alá djävulen bär prada. Men i sommar kommer Harry Potter (the last one!!)  ligga på nattygsbordet.
Bästa Sommartipset: Tag dagen som den kommer och våga hoppa på alla spontana tåg.


Listan är lånad från Lolita.

Early stroll

Vaknade, klädde på mig, åt och tog en promenad. Delade på vägen ut inbjudningskort. Det var nog det tidigaste ärendet jag gjort någonsin. Känns skönt att verkligen vara i gång tidigt.

Dagen erbjuder lugn och ro, men jag skapar mig lite händelser själv och beger mig efter lunch till diverse secondhand butiker som inte hanns med i går.

Dagens outfit + orangea bekräftelser



(klicka på bilden för att förstora)

I dag blir det slitna jeans från Crocker, A-linjeformad tee (likheter med chloe nedan?) HM-trend (ny btw), de nya armbanden, min Friis klocka och med min ucla sweatis på armen. Solbrllorna är såklart på. Och mina nya vita wedins canvas på fötterna.

Som om inte detta vore nog så har jag faktiskt slått upp ordet orange i ordlistan där det står att det är oböjligt. Inga fel och inga rätt därmed. Ska aldrig mer känna mig obekväm när jag skriver om oranget. Och där var beviset. ;)

Hissa Chloe



Vanligtvis dissar jag fröken Sevigny. Hon har för
konstiga kläder, ser blek ut i ansiktet och är väl inte speciellt smashing. Jag har väl alltid ansett henne som lite överskattad.
Men i denna blåsa tar hon priset. Det är det snyggaste på länge - alla kategorier. Kan det bero på att jag börjat avguda orange? Kanske...

Im throwin' a teaparty

Minns någon att jag svamlade om ett teparty någon gång bak i tiden.. nu är inbjudningskorten klara. Vet inte vilka jag ska bjuda ännu, men jag har kort så det räcker. Älskar att göra inbjudningskort.
Vanligtvis känner jag mig inte som världens bästa värdinna, men since detta är en sådan liten tillställning med endast konfektyr och te ska det nog gå bra.

   

What a Girl Wants is What a Girl Deserves

.. men i bland får hon skaffa sig sakerna själv. Som i mitt fall i dag.

   

Silvrigt armband HM på rea 30:-
Orange(t)(?) armband HM (såldes i trepack) 49,50:-
UCLA shirt 150:-

Thursday in the City

love love love

Har precis slängt i mig en snabbfrukost (Jaaa vissa daar har man faktiskt inte lust att äta frukost i en timma..).
Ska ta en dush och sedan planera dagen. Dyker inget annat upp blir det en sväng på stan. Behöver casual shorts och har planerat att leta efter lite snygga armband. En sommarpocket eller två tar ja gärna med mig hem. Några tips?

Väska Chloé
Skor Chritian Loubotin
Silverarmband Juicy Couture
Jeans Marc by Marc JAcobs
Tee Luella
Tunna armband Lee Angel

On sale!

image493

Att köpa designersmycken kan vara ruskigt dyrt. Men har man ändå viljan är det bra att shoppa på rea (en designervara blir sällan tråkig). Just nu reas bland annat dessa armband från Kenneth Jay Lane ut på Netaporter. Jag fastnar för färgerna. De är perfekta för beachen, dock inte så klassiska.

I runda slängar blir det 500:- du får lägga ut för dessa.

Du måste välja en..



Nu är det dags att toppa laget. Du ska välja ut din favorit i olika kategorier; och du får bara välja EN!

Blogg
http://lolita.blogg.se
Stilikon Nicole Richie, all times
Mascara Clinique high definition lashes
Väska (du måste inte äga denna) Eftersom jag alltid ska tänka långsiktigt och praktiskt säger jag skönheten Mulberry Euston.
Manlig skådespelare Johnny Depp
Kvinnlig skådespelare Julia Roberts
Parfym Versace Bright crystal
Resemål Karibien
Skor Svarta ballerinas, passar till allt
Designer Svårt.. men jag säger Chloé. Har mycket som faller mig i smaken.
Färg Blå
Fulaste plagget Jag kommer aldrig ta på mig en beige polotröja
Mest användbara plagget En vit kortärmad blus funkar till vardags och är också välklätt till fest.
Godis Geléråttor

Nu är det er tur!

Topp 10 i bloggar

Käthe listar i sin blogg de tio bästa bloggarna just nu. Jag tänker minsann göra samma sak. Dock håller jag mig till ett fåtal bloggar så vi får se om jag kommer upp i tio. Mina favoritbloggar just nu alltså;

1, Lolita Lolita får första besöket varje morgon. Hennes kollage är antagligen de finaste inom bloggvärlden och ger otroligt mycket inspiration. Hela bloggen andas vardagslyx och är är en mycket personlig sådan.

2, Sigrid Vem känner inte till sigrid vid detta laget? Trots att jag oftast springer runt i byxor i alla längder påminner Sigrid om klänningen som inte får glömmas bort. Härliga klädkombos och snygga secondhand fynd.

3, Rar Rar (eller Michaela) är nog den bloggerska som inspirerar mig mest på klädfronten. Väldigt vardagschica outfits och ofta plagg som är lätta att få tag på, som TopShop och HM. Just därför är det så lätt att influeras.

4, Hotspot Mycket välskriven och varierad blogg med mycket listor, tips, kollage och dagens outfits.

5, Ebba Det är väl dumt att fråga vem känner till Ebba - Bättre är i stället att fråga vem känner inte till Ebba.. Vecko Revyn ansiktet Ebba skriver om jobbet, mode och kändisar. Det skulle vara en lögn om jag inte medgav att det är på hennes stol jag en dag skulle kunna tänka mig att sitta.

6, Bohemica Emelie som hon egentigen heter väcker den lite mer estetiska sidan hos mig. Inte nog med att hon redan verkar pyssla för fullt i skolan, utan också på fritiden gör hon sina egna smycken och hon har antagligen världens sötaste rum. Kolla bara senaste catwalk trenden med olika färg på naglarna.

7, Engla Välskriven blogg som jag läst länge. Ger mycket tips om nätshopping och det mest intressanta just nu måste ju vara att hon faktiskt väntar barn. Det är så härligt att i alla fall genom bilder få följa utveckligen! Lycka till!

Efter dessa finns det såklart andra bloggar jag kikar in på, men dessa läser jag dagligen..

Pressa, pressa, pressa...

Har solat med K sedan klockan 10. Inledde dagen med en peomenad till Ica för köp av jordgubbar. Nu har jag solsting och är mäkta varm. En kall dush skall tas sedan ska jag klä mig i något vettigt. Det vankas släktkalas, fortfarande lillasyster N som firas.

Storasyster T är på Rodhos nu, poch vem är grön av avund?..

Analys: Alexader McQueen for fall

image491

Färger: De dominerande färgerna tycks vara giftgrönt och kleinblått (den senare uppskattas väl här), svart fungerar som alltid och metallic hänger kvar i form av guld och silver. Dock är guld större i denna kollektion.
Mönster: Mycket monokromt, som bredrandigt & 20-tals mönstrat.
Former: Klänningar och kappor är korta, midjorna är smala eller figursydda.
Smink: Ögonskuggorna är det första man lägger märke till, de går i ljusblått och illgrönt. Ögonbrynen är kolsvarta och breda, och ögonen har fått sig en mörk inramning.
Hår: Mittbena men framför allt plattat hår med lång, platt, tunn lugg.
Nyckelplagg:
Platåpumpsen håller i sig, såsom klänningen (läs kvinnliga former), de färgade strumpbyxorna visas upp i stort antal.
Nyckelord för kollektionen: Egyptiskt, futuriskt, gudinna, accentfärger.

bildbank

Starting summer this way

image490

Nu ärdet äntligen sommarlov. Hur firas detta? Eventuellt tas en tur ut till soliga saltholmen för att fira med resten av klassen och vänner. Vi får se. Ha en trevlig kväll!

Update: Kvällen spenderas hemma med middag och familjen. I morgon efter jobbet får vi se vad som händer i stället.

STOPPA PRESSARNA; Nicole Richie är Gravid!


 

   



Det ryktas om att den lilla mage Nicole dragit på sig inte svullenhet på grund av för lite mat, utan rent av en bebis. Hon har setts utanför en klinik och källor säger att hon har tagit tester för att se om hon har något i ugnen. Tydligen har det varit positivt.
Fadern till barnet skall i så fall vara Good Charlotte medlemen Joel Madden. Nicole och Joel är enligt upplysningar förlovade.

Men vem vet, det går så mycket rykten om alla kändisar. Men hade det inte varit gulligt? Och kaske kommer Nicole att ta bättre hand om sig hädanefter, med en till att ta hand om. Mer mat mindre shit.
Om detta är sant; BIG CONGRATIULATIONS NICOLE! ♥

Läs mer
här.


Busy

Har vart ärenden hela förmiddagen i dag, och när jag kom hem ville jag bara ta det lungt, äta och prova nya kläder. Dock klippte jag gräsmattan och lagade mat med. Men jag orkade inte sitta och fingra på tangentbordet.

Nya friska tag i morgon då lillasyster N fyller år. Hela 14! Det blir studentserveringande på skolan och sedan på studentskiva hos A. På vägen hem måte jag picka up flowers (Do Not Forget!!) och hem snabbt för klädbyte. Mat blir det hos A (A är K:s storebror). Efter skivan blir det middag för N. Så hur mycket tid blir det över till bloggen? Kanske inte så mycket..

Men bilder och updateringar kommer alltid förr eller senare. Ciao! 

Dagens i massor

Dagens låt: If you don't know me by now
Dagens frisyr: Vågigt men platt - uppsatt i tofs.
Dagens smink: Basat med blå mascara och svart över. Helcoola skiftningar.
Dagens klädsel: Röda minishorts och slapptröja till tygskor och solbrillor.
Dagens händelse: Dukat , schtekt i solen, åkt nercabat till Freeport. Lyx.
Dagens planer: Nu återstår bara att sussa kudden.
Dagens vill ha: Världens sötaste tunkia med broderi från Pepe Jeans
Dagens drog: Solen och glass i strut
Dagens tråkigaste: Alla myggbett jag lyckats värva
Dagens finaste: Mammas vita blus (som jag aldrig sett tidigare, strange)
Dagens köp: Inget, för ovanlighetens skull
Dagens mat: Spaghetti
Dagens mående: Happy happy

Lånad från Lolita

Och resultatet..

.. av depends illorangea (nu var det dedär med hur man böjer ordet  O R A N G E igen, well well) nagellack. Alltså för första gången vet jag inte om jag gillar det alls. Det är väldigt chich a´la catwalk, men chich a´la normal tjej? Jag vet inte. Vad tycker ni? Skulle det vara coolt att matcha till bikinin eller dylikt?

Får lite halloween vibbar av det..

image489

Pasta del Sole

Har varit en sväng på Hule för att städa mitt skåp och duka för studenternas lunch (som jag förövrigt ska servera på på torsdag). På shemat i dag står städning av rum, uppletning av svarta och vita kläder för serveringen, sola!, och sy upp klänningen, och antagligen träffa K. Men först; Pasta i solen.. ja pasta del sole alltså.

Sara och jag utanför arkaden

Sara: -Tänk ändå, nu har jag köpt tre småsaker och det har gått på 300 spänn.
             Det är helt sjukt.
Jag: -Jo, eller hur. Men tänk på mej då; jag har köpt två saker för 900:-.
(Tystnad)
Sara: -Jo det är värre. När börjar vi skolan i morgon?..


Shop in the city

Det har jag ängnat mig åt i förrgår och lite i dag.

           

♥ Söt tyllklänning i ljus turkost köptes i dag på HM. 249:- är inte så mycket. Tänkte ha den på A;s student på torsdag. Men sedan?

All about me tee från zara. Slapp till shorts och jeans. Och kaxig så klart. 129:-.

♥ Jesussandalerna från TopShop köptes (trots jobbig personal), och de känns som ett par keepers. Stenarna är självklart 100-poängaren.
 
♥ Nytt nagellack från depend i orange! Am i mad? Nej, men det måsta testas. Resultat senare.

♥(Två sista bilderna) Köpte en låång blommig klänninge på HM till halva priset. Ska antagligen sys upp så att den blir som bild 5.





Jahapp, då var man kär igen


Personalsproblem

Ofta uppfattar man viss personal som snorkig och otrevlig. Det är antagligen det vanligaste man ogillar hos butiker. Men i dag drabbades jag av en rent ut sagt jobbig anställd på TopShop(!!). Jag provade skor. Hon ska inte stå och glo på allt vag gör och snegla på en när man spelglar sig. Hon ska inte fråga "ska du köpa dom, ska du köpa dom?", hon ska inte vara allmänt snurrig och fråga efter vilken storlek hon ska hämta två gången i rad då jag redan bett henne en gång tydligt, hon ska inte ge mig skokartongen och säga "nu går du till kassan så betalar du där", nehe!? Gör jag?! Där var jag på vippen att inte köpa...

Vilka är era värsta butiksupplevelser?

Dagens köp?

image482

Want them so bad.

(Färgglada) tips från stan!

Temat för gårdagens shopping blev färgglatt. Stötte på två karameller som kanske passar någon modig person.

 

♥ Fushiarosa tajta byxor kan inhandlas från HM för 198:-. Enligt mig riktig sommrigt och roligt, men det var inte vad jag behövde för tillfället. 

♥ För den som verkligen gått i gång på metallictrenden har HM även dessa supercoola skor. Tänk till ett par tighta jeans plus enkelt linne och snygga armband. Mmm...

Hälsningar från Havet

image478 

Denna underbara soliga dag har spenderats på landet. Så härligt väder och för ovanlighetens skull nästan ingen blåst alls. Tog årets första (supersnabba) dopp. Har bränt mig och är i stort behov av aftersun gel. Nuu!!

Snart bär det av med K och eventuellt två till på bio, vi ska äntligen se Pirates.
Men först måste jag blogga av mig lite.

Lemon your weekend

73263-476

Hoppas på en solig helg som alla säger att det ska bli. Denna limefärgade klänning från TIBI är nästan perfektion. Skorna från Bottega Veneta är supersnygga som en kontrast till klänningen och örhängena är självklart från Julie Sandlau.
Se till att äta mycket lime och citron i helgen så kanske någon fattar att denna klänning är vad du suktar efter. Haha.. det gör i alla fall jag.. suktar alltså.. ; )

Cupcakes

image477

Dom blev riktigt bra. Både för öga och smaklök.
Nästa test blir maränger.. men inte i dag.

Just det, i letandet efter bra recept hittade jag en ny favoritblogg, speaking of cupcakes.

Housewife

Inte speciellt desperat men ändå. Hemkommer från skolan med ännu ett MVG i bagaget! Yes! (Jag förtjänar verkligen ett par jeans nu!) Ska göra lite latte och toast och städa på mitt rum, chitchatta med Josefin och sedan baka cupcakes. Jag har ju bestämt att ha min tebjudning nu i början av lovet. Än så länga har jag planerat in att bjuda på maränger och riktiga cupcakes. Så jag måste börja öva.


(I have not made the cupcakes on this picture)

List of June

      
         

♥ Av någon anledning har jag börjat bli förtjust i wedges. Kanske efter att jag sett Rars varianter. Dessa från TopShop är faktiskt idealet! Jag måste ha ett par!

♥ Nu har skopunkten åter igen fått in förra sommarens storsäljare, Kedslookaliken. Det är lika bra att jag införskaffar ett par medan det finns.

Versaces parfym har ännu inte blivit inhandlad, men denna månad så.

♥ En ny väska skulle inte sitta helfel. En större variant likt denna för alla utflykter i sommar. Chict och behändigt. Måste börja spana.

♥ En hårsjal känns väldigt relevant nu. En glamourös pucclilookalike eller en bohemiskt mönstrad?

♥ Högst upp på listan står ett par nya jeans. Men vet inte vilken modell eller märke ännu. Har varit inne på att skaffa ett par sass and bide. Vi får se vilka det blir. Kanske dessa från Acne?