A fabulous mix

image652


Favortistilen just nu är knälång klänning med kraftigare eller kvinnliga boots med färgade strumpbyxor.
Matcha gärna med en mysig halsduk ute samt stickade over-knee strumpor i ex grått över nylonstrumpbyxorna. 

Klänning See By Chloé (HM har bästa kopian)
Stövel Wedins
Strumpbyxor H&M (nehe, vadå insnöad på dessa? ;)



 


Söndagar är bra pluggdagar

Skriver text i kreativt skrivande. Den ska vara inskickad i dag. Men det är max två sidor, så det ska nog inte vara ett problem. Det regnar till och från ute. Sitter inne och myser. Det blir promenad till träningen i eftermiddag så ut kommer jag i vilket fall förr eller senare. Nu ska jag göra en latte och sedan fortsätta skriva.

Ciao!


Stövlarna - som jag lovade

   

Det blev snarare ett par Mc-boots än ett par ridstövlar denna säsong. Me like! På bilderna ser de snarare svarta ut, men de är egentligen mörkt gråa. I vissa ljus ser de till och med bruna ut. För en gångs skull har jag lyckats hitta ett par stövlar som smiter åt lite mer runt vaden. Detta är 36:or, har funderat på att byta till 37:or. Men jag går i dem här hemma innan jag bestämmer mig. Hellre en tight 36:a än en klumpig 37:a!

Godkväll

Som en frisk fläkt anlände studiebidraget på kontot i går. Härligt med 1050 orörda kronor! I dag har jag jobbat. Svängde förbi stan och plockade upp mina stövlar. Där rök studiebidraget plus lite till. Tusan. Inte så frisk fläkt där inte. Mer som ett "shaboom" in på butikens konto (tur att jag i alla fall fick lite lön idag).
Behålla? Ja! (Bild kommer i morgon).

Planerar myskväll här i kväll med (som igår). J ringde nyss och bad mig komma med till Chez Amiz. Men jag stod emot. Hon förstod mig. Tack! ;) Så hemmakväll it is!

I morgon blir det plugg. Delar av familjen ska till IKEA. Och är jag stark gör jag som jag bör och tackar för erbjudandet, bockar och bugar men stannar hemma. Japp.

Fortsättning följer.. ;)
Nu: Soffan!

Dr Hauschka lipbalm



Bokmässan var okej. Gick några varv och kikade. Inget speciellt. I (vad det Damernas Värld?) en monter såldes lite makeup i form av smålipgloss från Loreal, Face och Dior (Dior var dock slut). Köpte ett lipbalm från Dr Hauschka. Sägs vara otroligt bra. Orginalpriset ligger på 95:- för 4,5 ml. Mitt kostade nu 25:-. Doftar rosor.

Nu ska jag gå till träningen. Ciao!

Bokmässans ideal

73263-648

Idealet på bokmässan. Intresserar sig för många genrer, men mellan allt tungt slinker det med ex antal magasin och skönlitterära, tjejiga verk. Koffeinfri latte är lasten och glasögonen vilar ständigt på nästippen. I den rymliga Miu Miu väskan ligger agendan, pennfacket, böcker (ofcourse) och den senaste Motorolan. Sådär nördigt chic att det svänger om det.

Klänning Missoni
Väska Miu Miu
Stövlar Jimmy Choo
Örhängen Mawi

Bloggfrukost!

Sitter här med tre urgoda smörgåsar och en stoor kopp the-latte. Smak sörgårdste. Så skönt att sitta här i lugnet (ensam hemma). I dag står bokmässan på shemat. Självklart tar jag på mig mode-, chiclit-, magazine-, blogg-glasögonen (call them whatever) och kollar utbudet på sådant som intresserar mig. Jag tycker dom borde ha en hel Vogue monter. Jag vet att Bon har haft det. Anyways. Nu ska jag fortsätta äta.

Ciao!

Mitt nagellack flagar

I dag togs skolfotona. På spexfotot var jag lilla sjöjungfrun, hrm.. inte världens mest smickrande kostym.. anyway. På det individuella fotot kände jag mig mest klämd. Typ.
Well, efter ett långt bad med läsning har jag nu blivit varm och ska sätta mig med diverse läxor. Naglarna ska målas och pappiljotter ska upp i håret. I kväll blir det Sofis Mode på 7:an. Nu ska jag först av allt städa rummet.

Update: Inget sofis mode idag. Krockade med idol, och typiskt nog var jag den enda som var för Sofis mode. Men idol var ju bra det med. Få kolla på Sofis mode nästa vecka helt enkelt.

Ciao!

Lönnlöv

73263-644

När det är grått om eftermiddagrna vill man klä sig varmt och gärna i stickat. Stellas omtalade halsduk passar jättefint ihop med Indiskas megapannband. Gula strumpbyxor (åh så snyggt på rätt person!) matchar en senapsgul liten jacka. Och topshop tröjan måste jag gå och klämma på in real life!

Dagens




Dagens klädval:
Klänning HM
Strumpisar HM
Halsband Friis And Company
Klocka Friis And Company
Svarta Asos ballerinas

(Och ja, jag sitter på badrumsbänken
- för att jag inte kunde finna en mer lämplig plats.)

Join me for a swim, Cavalli

73263-645

Mycket härlig och inspirerande vår-kollektion från Just Cavalli. De flesta plaggen går i regnbågens och färgpalletens anda. Blockmönstrat och hysteriska blandningar. Baddräkterna och bikinisarna är riktigt härliga. Jag vill ha en super mönstrad! De mest vågade skräningarna och detaljerna på badstasserna lämnar jag dock till
Paris Hilton (jag kan verkligen se henne i mittenvarianten! ;). Men jag inspireras helt klart!

(Notera även platformsen, bohem armbanden, frisyren och glasögonen!!)

Badmode och mat

Huva! Det tar på lårmusklerna att cykla alla backar hem. Men nu är jag hemma. Ska softa ett tag och sedan plugga lite. Rätt lungt för tillfället och det utnyttjar vi.
Här ska också snackas badmode och återigen strumpbyxor.

Nu ska jag äta.. jag vet att vi har mycket gott nere i köket just nu! Så ska jag se vad min syster köpt i stan med.

Ciao!

Paket, Victoria Beckham och plugg (plugg,plugg,plugg..)

Enligt Engla är det idol i dag (vilket det inte brukar vara på måndagar), och sedan kommer tydligen ett program om Victoria Beckham (egentligen gillar jag inte henne men just därför kanske det är intressant att se).

I dag fick jag mitt paket från Lolita. Verkligen jättefint! Thank you very much!

Nu måste jag plugga undan om jag ska hinna städa rummet och framför allt kolla på de två programmen.

Ciao!

Håller vad hon lovar

 

Nicole spenderade sin 26års dag på hawaii med pojkvännen Joel Madden. Visst har hon lagt på sig, precis som hon lovade att hon skulle. Jag tycker det ser bra ut. Hon är nu i femte månaden och har med andra ord mindre än hälften kvar.
Kul kul kul!!!

Favorit al Fakir



Min nya favoritlåt (fasten den är gammal som ett ihåligt bokträd, jag vet).
Så härlig från början till slut.
Salem al Fakir - Good Song

HM-kids for life!

image643

I går var jag en sväng på stan. Köpte denna klänning som är rätt vid och supersöt på HM's barnavdelning. En bättre bild kommer dyka upp förr eller senare. Ett par kabelsticksmönstrade gråa strumpisar dök också upp så det var lika bra att köpa. Också barnavdelningen. Så mycket billigare och inte alla handlar väl där vid arton års ålder (ibland). Så det är ju bra. Typ. Eller?

Inomhussysslor

Ledig torsdag och plugg för min del. Dessa dagar är så tacksamma då de inleds med sovmorgon och tid för att plugga undan. Nu blir det att krypa upp på sängen med diverse häften och böcker. Ska tända lite ljus och senare göra en kopp thé.

Vad gör ni i dag när det regnar?

Are you a guy or a girl?

image642

En rockig stil inspirerar mig i dag. Tighta jeans, höga boots med rockig dragkedja och pojkvännens skjorta (eller din som du köpt på herravdelningen ;). Mörka ögon med långa fransar ger attityd och är helt ok utan glitter på dagen. Ett metallic lipgloss matchar höstlöven och halsduken värmer lite nonchalant.

Smink och kläder HM
Boots TopShop
(skjortan är från HM;s herravdelning)

Choklad

Nu har jag laddat upp med Hasselnöt+nougat chokald och är redo för plugg. Ska skriva ett utkast på en intervju och göra analys på historiaarbetet. Och, ja - jag tror chokladen underlättar det hela! ;)

HM på menyn




Satt och åt. Bläddrade i HM-katalogen.
Det skulle jag inte gjort.
Nu har jag mer ha-begär.
Denna kjol i svart är riktigt fin.
Till färgade strumpisar.

Ska försöka tänka på annat nu.
Ska plugga och lyssna på lite skön musik.
Ciao!











Tyllish

image641

Egentligen känner jag inte alls för att prata vår, då jag är helt inne i den mysiga hösten. Men vad gör man inte när man hittat något man gillar. Carolina Herrera visade hela tyllkreationer på hennes RTW spring 2008. Självklart kan jag inte matcha som modellen, då jag måste bryta av med ett par jeans typ (varför är det så?). I vilket fall finns det en hel del varianter att inspireras eller lockas av. Jag vill ha en tyllig blus till våren.. eller redan nu? ;)

Behöver oh vill

Behöver införskaffa:
♥ Svarta skinnstövlar. Det blir kallare dag för dag. Och det är verkligen påtagligt.

Är okej att införskaffa:
♥ Ny höstkappa. Den är inte lika viktigt som bootsen, men ändå kul att ha en ny. Och den känns relevant nog.

Vill väldigt gärna införskaffa:
♥ Begie mössa
♥ Glasögon - så snyggt att gå runt med fejkade glas. "Nej, alltså jag ser dåligt, jag lovar!!" ;)
♥ Färgade strumpbyxor
♥ Stor tekopp med fat àla Indiska
♥ Stickade knäsockar i olika nyanser.
♥ Väska. Större modell. Med axelband.

Luva med glans

image640

Jacka Topshop
Väska Roberto Cavalli
Skor Stella McCartney


Fina saker jag gärna skulle bära ihop denna tisdag. Persika och mossgrönt är en cool kombo. Älskar denna sortens klack på skor, och tofsarna framtill. Visst är luvan på jackan söt med glans inuti.

Oops.

Det blev ingen intervju idag. Skjuter på det ( det är inte bara jag) och med andra ord blir det mindre plugg denna eftermiddag - med det menar jag inte att det inte blir något. Nu ska jag göra en kopp te och fortsätta sticka.

Ciao Bella!

Etno print

image639

Märket Single gör härliga färgsprakande klänningar i etno style. I silke. Lite åt det exotiska hållet. Skulle gärna ha en sådan att klä upp mig i. Min favorit är den till höger, men jag hade nog passat bäst i den i mitten.

Powerwalk och speedintervju

Går till skolan om exakt 3 minuter. Dagen inleds med gymnastik och power(?)walk står på schemat. Efter det lunch och sist multimedialektion. Någonstans där emellan måste jag hinna med en intervju för Zoomsidorna i den lokala veckotidningen. Första utkast ska vara klart i morgon och jag är i sista minuten. Jag ska inte säga som allid, men i alla fall.. for now.. Jag känner hur stressen börjar smyga sig på redan nu. Måste hinna!! Måste måste!

Ciao!

Najs nylon

image638

Skor Alexander Mc Queen
Klänning Fendi
Strumpbyxor HM
Brocher Marni


Har blivit så inspirerad av de färgglada strumpbyxorna att jag vill ha alla färger. Hoppas bara att jag vågar när det kommer till kritan ;) Svart ihop med färgade ben är snyggt snyggt! Gult och svart är en höstig kombo.

Höstfavoriter alla kategorier..

Jeans/byxor: Jag använder ju nästan bara jeans. Äger också ett par blåa och ett par svarta tygbyxor samt ett par beiga chinos. Ett par snygga tighta designerjeans är alltid så snyggt och bör införskaffas.. Färgen? Det varierar beroende på humör.. :)

Klänningar: Är dålig på detdär med klänningar.. men äger en svart kortärmad A-formad sak som åker på då och då. Vill ha en stickad variant. Grått?

Kjolar: Gillar inte kjol. Det är inte jag.

Jackor: Förutom Everst-parkas och tunnare trench vill jag ha en mittemellan. Gärna trench/kappa i ull /ullimitation, mer fodrad.

Skor: Letar febrilt efter nya skinnstövlar i svart. Och ett par minnetonkas i mocka.

Koftor/tröjor: Detta är nog vad jag har mest av. Speciellt i nyansen rosa till vitt. Vi håller oss lugna på denna fronten ett tag...

Väskor: Efter alla småa väskor vill jag ha en rejäl sak. Men the right one har inte dykt upp ännu.

Blusar/toppar: Jag behöver fler fest-fina-toppar/blusar. I färg. Kornblått, lila, cerise.. you name it!

Huvudbonad: Begie mössa. Ska ha!

Övrigt: Måste ha färgade strumpisar samt ett par gråa flätstickade. Kommer garanterat bidra till mitt klänningsbärande.

Snodd av Sigrid

Pluggig helg och nya ord

Mycket plugg denna helg. Mycket ta det lungt. Gick och spontantränade (nytt ord? ;) vilket var så skönt. Kul pass. Bättre än i torsdags.
Anyways.. Nu ska jag äta och kolla på 300. Puss!

Höstfärgade ben

image637

Rackarns! Rackarns! Rackarns!
Så snyggt med färgade strumpbyxor.
Dessa är från Indiska och jag är i ett sådant måste-ha-tillstånd.
Jag har ju faktiskt vunnit ett par lila som jag går och väntar på. Men visst skulle man väl våga sig på ett par hösigt gula. Nu är det mycket jag vill ha. Måste skriva en inköps/prioritets-lista.

Knitting

image636

Jag har börjat sticka! Hur mysigt som helst. Håller på med en vit halsduk som ska bli lång och ganska smal. Många varv runt halsen ska den gå. Har snart stickat upp ett nystan och har två till som väntar.

Mysigast blir det med tända doftljus och te. Jag har haft det förstnämnda. Måste inhandla det sistnämnda ;)

Kofta Rebecca Taylor
Ljus Voluspa

Dresses for every day

image635

Många surrar om HM:s nyheter på webben. Jag hittade några klänningar som några av dem skulle bli sjukt mysiga till ett par strumpisar nu i höst. Den svart mönstrade skulle vara finfin på nyår (Vadå framförhållning? Ne vadå? ;) Den rutiga mysig till skolan med stor halsduk. Den rosa snygg till jeans och hängsledressen (kanske på väg ur modet snart? Den har funnits ett bra tag nu) alltid lika söt.

Priser från 150:- till cirka 400:-

Ny mascara

image634

Min Clinique har torkat i hop helt (efter lång livslängd). Ämnade att köpa en ny, men S tipsade om denna och jag testar tänkte jag.
 Max Factor masterpiece med gummiborste - 109:-

Jahapp

I dag skulle jag leta efter höstboots. Mina vader är smala. Stövelskaften är breda. Jag blev arg. Jag vill ha ett par nu. Orka gå med konteinrar på benen. Tight ska det vara. Skit.

For Junkie days

73263-632

Hela denna vecka (som går oerhört fort) har varit en trött vecka för mig.
Det har varit segt att gå upp, jag har varit jätteirriterad efter skolan, sovvarning på lektioner och främst så har det har inte varit kul att välja kläder på morgonen.

Min garderob har inte tilltalat mig (vilket är konstigt, eftersom jag har massa knappt använda plagg) så klädvalen har varit allt annat än kreativa. Det är tråkigt - och så vill jag inte ha det (det går nämligen inte att ändra på min syn på garderoben om jag väl bestämt mig, det måste ha något med mitt undermedvetna att göra.. ;).

Det är då det är underbart att ha junkfood tees - kära vänner. Gärna med ansiktstryck. Kolla in backstagetjejen från Derek Lam - uppvikta ärmar = galet najs!

Min dag


Det är ofrånkomligt att erkänna att jag varit sjukt trött i dag. Verkligen. Måste lägga mig tidigare i kväll (as if that's going to happen ;). I vilket fall har skoldagen sett ut såhär:

♥ Första lektionen; Kreativt skrivande. Lugnt - och en mjuk och rolig start på dagen (speciellt eftersom jag fick chansen att prata av mig med M)
♥ Lektion två; Religion. Jag gillar ämnet - jag gillar läraren. Men ögonen ville inte vara med.
Nära-på-sömn-varning.
♥  Lektion tre; Multimedia. Efter lunchen hade jag piggat upp mig. Gick riktigt bra att jobba i Director i dag och när lektionen var slut blev jag nästan ledsen. Haha.
♥ Sista lektionen; Medieproduktion B. Galet segt. Galet tråkigt. I alla fall idag.

Hur var din dag?


Kalasbyxor och lacksandaler

finkalas

Det kan väl inte vara bara jag som minns alla barnkalas man var på som mindre..
"Jag vill ha min finklänning och mina svarta lackskor med rem. Och kalasbyxorna!" (strumpbyxor benämndes på den tiden med detta ord för den som inte visste ;)

En cool och något fransk efterapning på dessa dagars outfits. Den lilla jackan, klänningen och lackskorna. Men i mordern och vuxen tappning behövs självklart lite smycken till ;)

Jacka Paul and Joe
Klänning Diane von Furstenberg
Skor Chloé
Ring Kenneth Jay Lane
Halsband Tom Binns


Inte helt osökt kommer en del av släkten hit i dag för att fira storasyser som just fyllt 21. Det bästa som alltid är maten; köttfärspaj, sallad och fetaost i örter och vinäger. Mumma!


Detta med kontraster..

image630

Klänning TopShop (Kate Moss) - Denna skulle funka sommar, vår och höst tack vare färgerna. Nästan vinter också.
Skinnjacka TopShop (Kate Moss) - Sjukt fin. Sådär midjekort och åtsmitande som jag gillar på skinnjackor. Den sneda dragkedjan är det stoora plusset.
Strumpbyxor Missoni - Coolt att låta benen gå i samma nyans som skorna och delar av klänningen. Beige är en underskattad färg.
Skor Chloé - Perfekt brun klumpig klack. Lagom rockiga. Mjuk snygg nyans.

Vad jag försöker komma fram till (igen) är att det är såå snyggt med otippade
kontraster. Typ Mc-skinnjacka med tyllklänning. Gaahh nice!

Ny färg

Det tar alltid ett tag innan man vet om man gillar sin nya design. Vad sägs om denna djupa oceanblåa nyans? Vi får se.

Och nu när jag är inne - då passar regnet på att komma!

image629

Jag lyckades liksom med mina ljusrosa gummistövlar undvika regnes precis. Typiskt när man nästan vill att det ska regna. Jahapp. I vilket fall sitter jag hemma nu och ska plugga undan lite hade jag tänkt. Historia och Engelska mest. Så funderar jag starkt på att byta bakgrundsfärg på bloggen nu. Det är nästan på tiden - även om orange är oohh så hett och rätt. Friskis sedan. Antagligen. För mitt eget bästa... ;)

Just add a pair of Hunters

image628


Kofta Chloé
Jeans Acne
Halsduk See by Chloé
Wellingtons Hunter


 

I dag är en av dedär gråa regninga dagrna. Men jag ska försöka att inte deppa ihop för det. I stället ska jag ha mina ljusrosa Vikingstövlar med ett par jeans och en mysig kofta. Jag älskar gummistövlar. Svarta hunters hade varit väldigt käckt att ha. Men alla andra färger går förstås lika fint. Små karameller i den gråa asfalten. Nu ska jag ta en kopp te och några mackor. Ciao!

Ps. Vad gör ni när det regnar?



 


Dior TV

image627

I går satt jag och slötittade på tv. Plötsligt dyker en dokumentär om Christian Dior upp i rutan. Intressant. Om hur Christian var den enda i familjen Dior som redan tidigt började intressera sig för skönhet och kläder. Det framkom tydligt hur han älskade deras trädgård och hur han inspirerades av deras rosa gråa hus. Hur han skapade new look (som blev en succé) och hur han ämnade att få kvinnor att se vackra ut. Bilder på hur genomtänkta plaggen var och varför de var/är Haute Couture. Om hans tragiska död, och om hur Yves Saint Laurent tog över. Om hur Christian trots allt aldrig riktigt var modeskaparen Christian Dior, utan innerst inne den lugna pojken som alltid längtade tillbaks till sin lummiga trädgård.

SVT visade programet - kanske går det i repris?


Kontraster

Jag tycker det är coolt med kontraster - har rent av svårt att klä mig i en blus med ett par kostymbyxor/chinos till. I så fall ska det vara blus och jeans. Sött möter tufft. Grunge möter slimmat. Och här då.. rebelliskt lila lack möter supertöntig pucko. Det är vid sådana tillfällen man börjar fundera på om man inte ska bli riktigt fotograf. ;)

image625

I vilket fall; blev kär i OPI:s ljuslila lack och funderade på att köpa. Så hittade jag ett jättegammlat lack här hemma. Nu vet jag att jag tycker att det är snyggt, men ett nytt behövs för detta gamla håller inte länge till. Lite för klumpigt.
Vad tycker ni?

Btw, så vill jag så gärna testa
detta lack. Igen - vad tror ni?

Yesterdays girls nite out

image624

Gårkvällen spenderades hos Josefin på 18-årsmiddag. Kul! Sedan efter att ha supersprungit till båten in till stan (Josefin bor på en ö) gick vi till Parkan - kom inte in ("Det är 22 här" - heller att det var!!) Gick till KeyBar. Var hemma vid tretiden. Det var inte överdrivet kul men helt ok. ;)

Gunilla Pontén 1983

Så har man skådat Röshkas modeutställning. Okej, men litet. Kul att se att Jean Paul Gaultiers klänning "Lumiere" var på plats (upplyst och upphöjd på ett podie). Bäst var en storkofta i orange, cerise, brons från Gunilla Ponten från 1983. Dom färgerna och formen var så 2007 ;) haha. Det är kul att se hur mode går igen.

Nu blir det plugg; historia, svenska och engelska.
Ciao!

Dagens

 

Jeans Åhlens
Kofta Åhlens
Tee Zara
Sjal Gillblads
Klocka Friis and company

Fashion detective



image620

Väska Celine
Klänning Emilio Pucci
Skor Marc by Marc Jacobs

Torsdag idag - ledig dag. Men ska in till stan och catcha upp med Josefin och Sara för plugg inför morgondagens redovisning. Efter det blir det lunch någonstans och senare ska jag möta upp världens bästa mormor och tillsammans ska vi gå till Rösshka muséet. (Ingen har väl missat att de har en modeutställning som bara måste inspekteras!? ;) Lite presentshopping ska också hinnas med.

Vad gör ni i dag?

Baldrömmar

I dag började vi (igen) prata om vilken klänning man vill ha på balen om cirka två superstressiga terminer ;P Vilken skärning, färg och längd. Vilka skor man ska ha och hur håret ska sättas upp och vilka smycken man ska välja. Längtar mycket till den dagen! Jag tror jag skulle passa i ljus förgätmigej.. eller ljusrosa såklart! ;)

73263-616

En drömm-och-glöm-klänning från Christian Diors Coture visning.


Not so Fergielicious

image619

Fergie modellar för sin egna väskkollektion Kipling bags.
Skitfult enligt mig. Vad är detta för B-bilder? Varför är inte väskan i fokus? Varför ser hon så paddig ut och den största frågan av dem alla; består kollektionen bara av en väska, eller?



Golvade kläder



Detta ska föreställa en usel bild på dagens hopkok av klädsel.

Jeans Åhlens, Hood HM, Klänning HM, Klocka Friis and Company och Örhängen Envy.

Frånvaro

Har varit lite frånvarande här det senaste.. jobbade hela dagen i går och var jätte trött på kvällen. Det var skönt med sovmorgon i morse, till skillnad från i går då jag var uppe med tuppen och grattade C med fruktsallad och presentjakt.. nej hon fyllde inte 6 år (haha) utan 18. I dag åkte jag till stan för att köpa present till syster och J. Jag älskar det jag köpte till J. Så nu på eftermiddagen blev det middag här hemma med farmor och plugg. Nu blir det mer av det sistnämnda. Tyvärr.

Ciao!

Posta Ann Sofie Back

Frimärken är himla kul. Speciellt när de pryds av intressanta och roliga motiv. Nu gör posten en mode-grej och låter frimärken prydas av bland annat en kreation från Ann-Sofie Back. Även Gunilla Pontén, Carin Rodebjer och Lars Wallin är dågra av de som får sina plagg på frimärke. Åhej va kul att få slicka på ett sådant frimärke på brevet. Det är fashion for life det ;) Den 29 september släpps frimärkena.

image615

Stina Frisén har målat motiven, min favorit är den från Gunilla Pontén.
Vilken föredrar ni?