Weekend trip

Nu drar jag till Stockholm om 45 min. Hurry hurry.
Hoppas på en bra helg, både för mig och ER!

Ses på stan i huvudstaden! Ciao!

Torsdag

Nu tar jag bussen till stan. Ska hämta upp min reparerade älskling (mobilen). Sedan lunchdate med J och hem igen för en föreläsning av Claes Malmberg, samt plugg. Har längtat i flera veckor (efter föreläsningen alltså)! :D

Har på mig jeans, gråa boots, bekväm vit jumper, sveamössa i ljusrosa och sjal.

I kväll träning och packning. Hann inte i går.
Ha en bra dag! Ciao!

Om man ändå fick allt man ville ha

image775

Vissa saker faller man för, men kommer på sig själv med att glömma dem efter någon månad. Vissa saker är det annorlunda med, dom stannar i huvudet en lång lång tid.

Så är det med Lockmans klockor. Antagligen är det färgen, krokomönstret, de Alice i underlandet sneda siffrorna och.. ja okej det är ALLT! Jag har velat ha en hur länge som helst. Det skulle också vara omöjligt att välja en färg.. men kanske den gröna trots allt.

Och så har vi Bottega Venetas vårdröm spring 2007. Den ser ut som en
ballerinadräkt i det tighta tyget, men kjolen är längre och därför kan den användas normalt. Puffärmarna kombineras med mycket sömmar och ett brett badrocks-liknande skärp i midjan. Mest är det urringningen som lockar, så perfekt sydd. Den ser så bekväm ut hela dressen. Men en sådan kommer jag väl aldrig att hitta (kan man sy upp en?!) .. jag ska i alla fall spara bilden tills jag blir gammal.

Dagens önskelook

image774

Eller vad säger ni?

De bästa partylåtarna right now..

  
..är många. Men dessa två är bland de bästa:
 Måte ha hela 
Brittans album. Brick and Lace fattar jag inte i övrigt vad dem är för några (very wanna be Beyonce känns det som) men annars är låten bra (dock inte videon då). Det ska vara bas och bounce i låtarna. I Never Never gillar jag det där "wi-di-di-di-diwi-wi-wi-ljudet".. äuhm ja..
Och Brittas "It's Britney bitch" slår allt (i Gimme more då)!

Så nu vet ni det ;) Vilka är era favoriter?

Inköpslista

image773  


  Stockholm på fredag,
och för hoppningsvis är jag
duktig och packar redan i dag.
(Hörde jag mig själv rätt!!?)
I vilket fall ska det bli en bra helg
och det ser ut som om stora delar
av min shopping läggs på söndag. Stockholmare; vad är INTE öppet på söndagar, alltså vad MÅSTE jag ta mig till på lördag?

Jag ska leta efter:
♥ Något till jul/ nyår
♥ Polokoftor i svart och grått
♥ Lipgloss?
♥ Färgade strumpisar.
♥ En vit/blå randig skjorta.
♥ En hatt! Såklart!
♥ En kjol ala Hanii Y

Mer?






Mörker

I dag är det mörkt. Väldigt mörkt. Och kallt med. Brr.. jag vill tillbaks till sängen.


Stavas poncho P-O-N-C-H-O?

image769

Min nya poncho / sjal / halsduk som utlovats. Den är en sådan humörhöjare och helt perfekt för användande både inne och ute. Lite chileinspirerad, lite babushka och väldigt mycket jag och höst 2007 ;)
Sa jag att det funkar perfekkt att ha den som en huva? Nedan ser ni även gårkvällens outfit. Mysig men söt.

   

Little black skirt

image768

Kofta Vanessa Bruno  Kjol Hanii Y   Wedges Marni

I Stockholm ska jag leta efter en bra svart lagom kort-lång kjol. Galet snyggt och lagom dressat. Till koftor, blusar, enkla linnen eller bomullströjor - you name it! Så vill jag ha den på julafton såklart (om jag nu hittar en), gärna som ovanstående kombo.


Tekninska fel.. eller är det jag?

Tänkte lägga upp lite bilder på outfit och den nya sjalen. Men kameran vill inte sammarbeta. Hade det inte vart för att jag fått köpa en nya kamera för pengar jag inte har och för att det säkert skulle gjort mig mycket argare skulle jag drämt den i väggen. Pardon my french. Nu ska vi inte hänga upp oss på denna lilla bagatell. Det löser sig i kväll. Nu ska jag till bussen.

Ciao!

My name is Blonde - Perfectly Blonde

image767

Såhär års brukar mitt hår övergå från lätta ljusa toner till något om jag mot min vilja ändå måste kalla för råttfärgat (jag använder egentligen hellre benämningen grått. Grått!) Sommaren gör ju sitt jobb, men nu på
vinterhalvåret måste man ta saken i egna händer. Har jag nämnt att jag är sämst på att blondera eller bleka håret. Risken är att det slutar som för Tara Reid ovan (har hon inte råd att färga håret snyggt, eller vad?) och att håret antar en ton av gult. Eller så har man tur och lyckas få till en blond ton med gyllene inslag (not too much nor too faint) som Sienna.

Jag har kommit över världens bästa budgetgrej - blonderingssparay från Schwartzkopf. Blonderar stegvis håret genom sprayning efter dushen. Jag har tagit tre gånger och min utväxt är gone!

Colour

Sofie Dillon » Russian Glamour » 5


Dagens låt: Suspicious minds - Elvis Presley

Dagens frisyr: Stram liten knut och luggen bakom öronen.. ;)
Dagens smink: Mascara, lite bronzer och rouge.
Dagens klädsel: Jeans, svart långärmad tee och poncho (ny!) som påminner lite om plagget ovan. (Visar sedan!)
Dagens händelse: Ledig men plugg. Prisutdelning för unga skrivare i eftermiddag. Dagens vill ha: En stor klumpig ring ala this.
Dagens drog: Dr Haushka lipbalm.
Dagens tråkigaste: Måste plugga..
Dagens finaste: Min nya poncho såklart. ;D
Dagens köp: Nichts.
Dagens mat: Grötfrukost inledde denna dag.
Dagens mående: Än så länge känner jag mig duktig. Duktig och glad.


Listform snodd av Lolita.


Competition

Nu kan du vara med och tävla igen! Hos Novas mamma. Vinsten är en söt svea-mössa i ljusrosa samt sött sveagodis till ett värde av 200:-.

För en förhöjd julkänsla

I år vill jag verkligen ha jul till max! Jag vill ha jul i en månad! Hela December ska vara allt från pepparkakor till skridskoåkning (förhoppningsvis when it comes to the latter). Snön är ju inte alltid någon garanti i detta avlånga land längre - så jag ska låta julen bli vad jag gör den till; riktigt riktigt bra!

♥ Jag har bestämt mig för att ha en typ tredje adventsfika med några vänner. (Som mitt tekalas fast med med lussebullar, julmust (gillar någon glögg?), pepparkakor och julmusik. Dresscode? Stickat, varmt och juligt såklart! ;) Ska köpa papper till korten i dag.

♥ Jul på Liseberg.. ett måste! Kommer anatgligen besöka det stället tre gånger i år.

♥ Skridskoåkning på Ruddalen och middag hos mormor därpå.

♥ Julklappsshopping den 13:e december! (Lucia!) Det stora datumet är spikat!!

♥ Layouten på bloggen kommer ändras runt den första advent (och ni kan ju gissa temat ;)

Plus allt pynt som tomtar, stjärnor, tända ljus och julmusik.

Vad har ni för jultips?

Ps. Glömde ju nästan.. bingolottos uppesittarkväll den 23:e är ett måste!

Vad hade detta med fashion att göra? ;D

Dagens guldkorn

image765   
Hur defineras guldkorn?


Förnuftet har svårt att hålla koll på känslorna just nu. Jag känner inte alls för läxa, urk, men jag vet att jag borde göra det. Om någon bara kunde göra all läxa för mig för denna enda gången så lovar jag att.. ja i alla fall skulle det vara schysst. Tror att jag ska muta mig själv med att inte öppna nya Kicks-tidningen fören jag pluggat en del. Nu ska jag lägga band på mig själv. Minsann.
Förresten vann min grupp för snyggaste
kampanj i dag. Kul att folk gillade montern! :D Och så hade jag turen att vinna i "dagens blogg" hos lovely Lolita. En underbar start på dagen! Det kallar jag uppiggande guldkorn i vardagen. Sådana behövs!

Hur var det nu?.. läxa ja..


In my mind

image764

Nästa köp blir garanterat en hatt. Så galet snyggt. Dock inte förens jag är i Stockholm antaagligen.

På K's andra middag på Fredag vill jag ha breda eye-linerstreck. Hur fixar jag dem bäst?

Nej, nu är klockan 14.00 och jag måste ta tag i pluggandet.
Ciao!

She's the one

Eric Broms » Jaime King » 1

Oftast handlar det bara om mig och mina tankar här på bloggen. Men i dag tillängnas detta inlägg helt min underbara bästa vän K som fyller 18 år i dag! Det finns inget som kan beskriva hur mycket hon betyder för mig och hur lite jag skulle vara utan henne. Men kanske är det så det är - utan ord - för vi förstår varandra ändå. Detta är bara hennes dag!

Hon är min prinsessa!

Nu ska jag på 18-års middag!
Naglarna ska bara målas först.
Ciao!

Vem kommer ligga under granen?..

       

Jag går i parfymtankar. Det är väl mer än perfekt att önska sig en i julklapp. Har sprutat parfym på små testlappar och skrivit namen på (fiffig som jag är) och ska nu köra på uteslutningsmetoden och komma fram till den jag vill ha.

L.A.M.B by Gwen Stefani - Kryddig och söt på samma gång, mild men ändå exotisk. Svår att placera vad gäller målgrupp. Jag tror det skulle funka på unga tack vare sötman, men även på äldre genom kryddigheten, dock gör denna att man inte bör vara för ung.

Daisy by Marc Jacobs - Fräsh och blommig (såklart), som en blomsteräng. Söt utan att bli too much, och den ger en touch av fresh laundry. Flaskan är så supersöt den bara kan bli med gummiblommorna. Men en vinterdoft? Jo, kasnke det..

Princess by Vera Wang - Kan en bröllopsklänningsdesigner (längsta ordet detta år?) göra en parfym som blir annat än romantisk? Nej, antagligen inte. Doftar mycket vanilj, vilket kanske gör den lite.. vanlig. Den påminner om någon annan som jag just nu inte kan sätta fingret på. Någon som tycks sig veta?

Covet by S J P - Rolig och lite speciell doft! Gillade den inte så mycket först, eller snarare så förstod jag inte varför det var ett sådant fuss omkring den. Men jag börjar ana nu. Man känner inslagen av citron och lavendel. I sin fräschhet blir den lite murrig med hjälp av mysk och choklad. Kanske kommer jag en dag säga som S J P; "I had to have it!" :D

Belle en Rykiel by Sonia Rykiel - (Vadå många designerparfymer här ;) Den jag doftat på är en rosa förpackning (tycks inte hitta den på internet). Ett wildcard som jag inte alls kollat på innan. Kanske gör det detsamma, för jag blir inte speciellt intresserad av denna i jämförelse med de andra.

En glammigare måndag

image762

Wedge Kors by Michael Kors
Kjol Chloé Blus Matthew Williamson Väska Miu Miu Ring Kenneth Jay Lane Strumpisar Missoni

En bra start på veckan resulterar ofta i en bra balans genom resten av veckan. Kanske gäller det att komma i tid till första lektionen, hinna äta frukost i lugn och ro, vara klar med alla läxor/ arbeten för veckan. Eller så handlar det om kläderna ;) Det ÄR faktiskt så att man blir på bättre humör genom att ta på sig det där lilla extra eller ha en speciell frisyr. Kanske locka håret? Kjol eller blus är kvinnligt och garanterat en humörhöjare. Ett par klackar gör dig som bekant snyggare. Vad väljer du en grå måndagmorgon?

Dåtid

Present jagades runt hela stan, present införskaffades (till slut), julklappar funderades det på, en kofta provades, lunch intogs, blonderingsspray köptes, mobiltelefon lämnades in på grund av brus i luren. Det tog tre timmar. Min dag på stan alltså.


Tävla med Rightnow!

blogg länk

I dag piggar jag upp mig själv med att tävla i
Rightnows tävling!

Priset är en goodiebag värde 1300:-, how does that sound? ;)

Nu är det din tur att delta! :D

Changed plans

Kari Hirvonen » Dutch » 4
En lugn dag hemma?

Jahapp.. i bland blir det inte som man tänkt sig. Skulle åkt till stan i dag för att shoppa. Men av
vissa anledningar så funkar det inte i dag. Vaknade med världens mag-ont. Och jag som ville shoppa! Tack och lov har det gått över nu (peppar peppar). Men i vilket fall blir det stan i morgon i stället. Nu ska jag dricka latte och spela alfapet.

Vad gör ni i dag, eller rättare sagt, vad gör ni inte?

Ebbas utmaning

Ebba kör på en rolig utmaning. Är det över huvud taget möjligt att bena ut vilka som är ens fem drömväskor, när det finns så många. Jag har i alla fall försökt..




Notera att dessa är utan imbördes ordning (notera även att de flesta typ hängt med ett tag också..gammal(?) är ju ändå äldst..som man brukar säga..)

Balenciaga motorcycle bag - Har man Nicole Richie som stilikon tar det inte så lång tid innan denna blir ens lilla älskling.

Bottega Veneta Intrecciato - Jag vet inte vad det är som gör att jag alltid kommer att tänka på Bottega Venetas ljusbegia modell, då jag vanligtvis letar väskor i svart oh brunt. Och flätmönstret sen! Och spännet! Jag tror det är för att den är både rymlig och lyxig at the same time!

Chloé Heloise - Min senaste obession. Som ni kanske märkt har jag en crush för väskor med axelband, antagligen för att det såklart är snyggt, men också för att jag är väldigt praktisk av mig. Jag skulle heller aldrig köpa en väska för flera tusen i en konstig färg. Nej. Genomtänkt och hållbart ska det vara.

Miu Miu Coffer - Kaaanske.. och jag säger kanske är det denna väska jag skulle valt om jag var tvungen att välja en nu och bara fick ta en. Kanske. Antagligen för att den är väldigt lätt att variera med bandet och att den är "fin" när man vill och bara jätte "släng-över-axeln-smart" när man vill.. fattar ni?

Mulberry Euston - så snygg och fin och härlig i färgen och ja.. ni vet.


Ja, det är mycket i alla fall..

Jag kan inte direkt medge att jag jag är på topp denna kväll heller. Vad sägs om att jag kom hem från skolan för endast 50 minuter sedan (18.30) och att jag är hemma på 30 minuter. Jag var alltså i skolan till klockan 18.00.

Jag förtjänar ett bad!

Ps. Dock är jag myck nöjd med dagen då vi fått gjort minst lika mycket som i går. Nöjdheten innefattar ett Paper Maché träd, en broshyr klar att fyllas med kommande text, "golv-pilar" och en film färdig och bränd. Ungefär.  

Nu ska jag bada och fundera på hur man snyggast bär upp och kombinerar en kavaj.. det ni!


Exhausted.

Mike Lundgren » BON » 2
Exhausted?


Men hej, just det.. jag hade ju en blogg att uppdatera med.. Har slöat hela eftermiddagen och däribland suttit vid datorn, men att blogga har inte fallit mig in. Efter en arbetssam (men kreativ och händelserik) dag i skolan tycks orken och kreativiteten pumpats ur mig. Sofis mode blev kvällens höjdpunkt och jag är så trött att jag snart stupar i säng. Förhoppningsvis blir det mer kreativt på denna fronten i morgon, då jag även ska köra ett pass på friskis (jag tvivlar dock på att morgondagens skola blir lugnare än dagens). Anyways.. nu ska jag göra mig klar för sängen. God natt!

Ps: Romeo och Julia var.. till och från sömnpiller, till och från a shiver down my spine och till och från huvudvärk.. "Åh Romeo, min Romeo!!... " ja.. men helt Ok.


Teater

Hola senioritas! Nu kilar jag (i kyla och liite kvarbliven snö) till stan för några ärenden på en halvtimma och sedan teater. Romeo och Julia, någon sorts mordern nytappning som ska vara bra :D

Ciao!

Too much, too much...

Donjon studded boots large view
I bland vill man väl men ändå blir det så fel. I bland blir det lite mycket när man ska vara revolutionary. Tyvärr Christian Louboutin, so wrong.

Benetton next stop


Be Benetton

Har planerat på min budget (hade jag en sådan? ;) och kommit fram till att det är lika bra att börja lägga undan pengar för julklappar. Så har jag min K som fyller år snart med, och så har jag planerat hur mycket jag ska ha med till Stockholm om tre veckor. Vad jag försöker komma fram till är att jag bestämt mig för att i alla fall få (sträng?) införskaffa en simple kofta från Benetton som jag velat ha jättelänge nu. Så på det viset är det.. ungefär. Men jag har ju lite kryphål här och där så att jag ska kunna shoppa i helgen med J med. Smart av mig. ;)

Toxic?

image755

Klänning Rick Owens
Strumpisar Missoni
Bälte Fendi
Väska Chloé
skor Miu Miu

Så här skulle jag vilja se ut i dag. Om jag nu skulle gjort något som passade för denna outfit - jag tror inte cyckeltur till skolan och step-pass räknas dit va?
Men i morgon då teaterbesök är inplanerat, kanske kan jag då hitta något liknande att ta på mig? ;)

Den gröna stenen på bältet känns lite mystisk och ger en giftig och häxliknande touch till outfiten. Jag skulle matchat med stor knut på huvudet och hallonröda läppar.

The Urban Jungle

image754

Som en tradition har jag tidigare alltid önskat mig ett sällskapsspel i julklapp (detta har dock avtagit på senare år, jag antar att man inte lägre hyser samma intresse för spel). Senaste gången önskade jag mig Idol-spelet (tre år sedan tror jag det var). Sedan har det varit tomt på spelfronten. Nu för tiden är det väl mest TP som gäller. Men nu finns ju
The Urban Jungle ute, som passar mig perfekt då det handlar om mode, design, kultur, tv och så vidare..
Med andra ord så kanske min lilla "tradition" återupptas denna jul.. ;)

Pris ca 500:-

Söndag!

Söndagar kan i bland bli sådär nyttiga och flitiga; promenader, läxläsning, bada skumbad eller liknande. I dag har jag hittills städat rummet (flitigt) och jag ska snart sätta mig med läxor (jobbigt men flitigt). Senare ska familjen på bio - det blir en bra belöning och ett kul sätt att fira pappa (ni har väl inte glömt fars dag?). Min pappa fick ett par tofflor av mig i morse :D

Så får jag inte glömma att jag måste börja planera julklappar och sådant. Visst är det kul! Jag känner att jag vill ha det välplanerat så jag slipper irra omkring i julhysterin för mycket. Det känns som det blir värre och värre för varje år, och som att folk redan är ute på jakt.

Vad tycker ni om detta med julklappar?

Höstdvala

Marina Kereklidou » Nk stil » 1
Hard to focus?

Nu ska jag ta ett varmt bad! Har varit jättefrusen hela dagen och jag känner mig allmänt stel i lederna och trött. Hard to focus.. Efter jobbet sprang jag och köpte en ansiktsmask. Så nu blir det bodycare för hela slanten. Fossingar, kropp, naglar, hår och ansikte. Senara ska jag mysa framför Freaky Friday och äta godis.
I can't wait!

Nu: Bad med clementin och aloevera-mask!

Vill du tävla? Det är bara att välja..

Ny tävling på G igen! Jag tycker det är så kul med alla tävlingsinitiativ ;) Denna gången är det Olga som håller i trådarna och för att vinna ska du tipsa om tävlingen i din blogg och sedan länka hos Olga, (detta börjar bli en vana va?) Priset är en goodiebag värde cirka 1000:-.



Dra på trissor, Ellen lottar ut en goodiebg för 2000:-! Var med och tävla och vinn en hel hög skönhetsprodukter! Tävla här!



Eller så tävlar du med Mariamelle! Här! Fina priser utlovas till vinnaren!

Daytime and nightlife

image753

Wedges funkar båda day and night - om man nu kan gå i dem vill säga ;)
Matcha grunge-igt på dagen med sockar och stickat och med en cocktailblåsa på kvällen för docksöt feeling.

Stickad klänning TopShop
Kofta TopShop
Sockar HM

Wedge TopShop

Klänning Mint Jodi Arnold
Örhängen Ericksson Beamon
Ring Ericksson Beamon


Torsdag eftermiddag

Nyss hemkommen från friskis. Det var skönt att få skutta loss lite ;)
Vilket ruggväder det är ute sen, galet regningt. Nu ska jag ta lite kaktussorbet och ett stort glas vatten. Sedan en dush och sist dra på ett lager nagellack till.

I morgon ska jag upp extra tidigt för vi ska på massa studiebesök i Falkenberg. Hemma klockan 17.00 (cirka) så jag förutspår en gles bloggning för morgondagen.

Nu: glass!


Tävla med Lolita

Protection


Nu kan du tävla hos
Lolita igen. Och som vanligt tipsar jag dagen innan sista tävlingsdag (varför blir det alltid så?). I vilket fall gäller det att tipsa om sin favorit-ansiktskräm. Mer info om hur du tävlar finns här.

Min favoritkräm:

Min favorit ansiktskräm är absolut Happyderm från Loreal. Smart pumpflaska i lagom storlek och behändig förpackning som får plats i väskan, så att man kan ta så fort man känner sig lite torr och trött. (Och namnet är ju också trevligt ;) Den är väldigt dryg och håller ett bra tag och mjukar upp huden (babyhud i ansiktet ;) Doften är också väldigt viktig, då denna är lagom parfymerad men alltså heller inte helt doftlös och tråkig. Det humana priset under hundralappen är också ett plus. Bra produker ska inte behöva kosta skjortan.

Bordeaux

       

Nytt nagellack införskaffades som sagt var igår. Nyansen Bordeaux från Mavala fick snällt följa med hem. Den är några nyanser djupare än mitt förra (eller rättare sagt för tillfället inte hemma) "London". Bildena ger kanske ett sken av att lacket ser rosa ut, men då kan jag säga att bilden ljuger. Det är alltså riktigt rött.

Vad är en fashionista?

image749

Urklipp från metro

Fyra favoriter från HM

image744

     

Jag tycker det är kul med koll på vad som finns i butiker, och inte bara på nätet. Så jag tänkte kolla utbudet lite då och då på hos olika stores. Om man hade obegränsad ekonomi, och fick välja fyra plagg från en butik - vilka skulle man välja då? Kraven jag satte på mig denna (första) gång var att jag skulle ha plagg från olika avdelningar. Hm är först ut...

Trend: Grön plisserad klänning 498:-. Riktigt härlig och perfekt längd. Fungerar till finare tillställningar men även med strumpisar och kofta till vardags.

Divided: Tunn mönstrad tunika 198:-. Vardagsenkel och retrosnygg med sitt mönster. Med flickiga tillbehör (tänk bara en basker!) skulle den visa sin bästa sida.

Divided black: Vit enkel blus med rosett 198:-. En vit blus är oerhört tacksamt, och denna med en stor rosett i halsen är lite speciellare än en vanlig. Denna är också lite A-linjeformad. Matcha i kontrast till ett par tvättade jeans eller kör på sekreterarlook med pennkjol eller kostymbyxor och Marc Jacobs lookies (eller äkta för dem som har råd ;)

Herr: Randig tröja från herravdelningen 249:-. Föll verkligen för denna herrtröja som blir lite oversize och som är härlig höstig. Till tights eller jeans och boots. Love it!




Sommarklänning på hösten?

 

I dag tog jag på mig min sommarklänning från HM, som ju faktiskt funkar nu i höst med strumpbyxor till, mest tack vare de djupare färgerna. En kofta över behövs dock. Stövlar från Din Sko och väska från Friis And Company.

Har förresten precis ätit lunch, hemmagjord pizza.
What to do now?

Röd Red Rouge Scarlet

Liselotte Watkins » Elle » 4
Something red..

Godmorgon! I dag är det onsdag! I dag ska jag till skolan as usual, sedan i eftermiddag ska jag in till stan.
Måste införskaffa ett rött nagellack (mitt gamla ligger tydligen hos någon av min systers vänner, orkar inte vänta) i en nyans mörkare än mitt
förra.
Och så har jag ju råkat kära ner mig i Eleonores klänning - så jag har tänkt att leta fter något liknande. ;)

I kväll tänkte jag träna, men skjuter upp det tills i morgon kväll och lovar därmed att gå då..
(Jag lovar verkligen..typ..)
Istället blir det lugn kväll med Sofis mode.

Nu: Snabbdush och en snabbröjning av rummet.
Ciao!


Bild: Liselotte Watkins

Höstpepp!

image741
Materiell höstpepp..


Nu känns det som dendär finfina hösten som var för några veckor sedan är helt försvunnen. Nåväl, i dag sken solen på ett par brun/orangea stretande löv som tappert försökte hålla sig kvar i vinden. Men i går (och stora delar av lovet) regnade det och var grått. Då längtar man tillbaks till början av oktober då höstlöven var allt från gröna till röda.

Ett annat bekymmer är att det känns som om solen sakta börjar inta sin nedgångsposition redan vid två. Vid klockan halv fem är det kolmörkt! Snart är vi säkert inne i en sådan period då vi går till skolan i kolmörker och går hem i samma obefintliga ljus. Kan det bli bra innan snön kommer, som enligt mig är nästa väder-höjdpunkt..?

Men än så länge har jag inte riktigt hamnat i depp-träsket. Och jag försöker se grå-hösten från den ljusa sidan (typ; vad mysigt det är). Men vem vet.. en dag kanske verkligheten hinner ikapp ;)

Så vilka är dina höstpepp? Några knep eller köp som gör gråa (eller svarta) dagar roligare? Färg är ju ett sätt. Jag ska i alla fall införskaffa stora tekoppar (tror jag har hittat ett par jag gillar nu ;) och kanske en ljusrosa minitermos.
Det ni! ;D

En salig blandning..

image740
Many thoughts, and a red pair of Converse..

♥ Vi har bokat en Greklandresa i sommar! Flyger då för första gången.. hrm.. ;)
♥ Är en av 20 nominerade finalister till en skrivartävling.. prisutdelning i slutet på månaden :D
♥ Vill jättegärna gå på Tommy Körbergs julkonsert i December..  mormor.. ;)
♥ Macs beiga lipglosses.. tror färgen jag
tittade på heter Chai..
♥ Måste städa rummet.. igen.. (har länge funderat på vem det är som stökar ner där egentligen?...;)

The hairstylefight

image738
Och det står emellan Zac Efron och..  Zac Efron!

Vi har sett honom i
High School musical, där med sin långa, (last year:iga? ;) skaterboy-rufsiga, blonda frisyr. Nu senast såg vi honom i musikalen Hairspray, där med kort mörk (välkammad) 60-talsfrilla. Högra bilden ovan representerar den kortare och mörkare hairsprayvarianten (om än så lite längre än i filmen), och den vänstra som ni ser blond och långt.

Så vad tycker ni? Borde Zac behålla kort och svart eller gå tillbaks till mjäk-tråkigt "lockar-i-topparna"?

Ni har nog fått min åsikt i alla fall.. ;)

Sju veckor kvar till jullovet


The art of eating and consuming right and fare

Väckarklokckan ringde 06.50 i morse.. och jag önskade med ens att det skulle bli helg igen. Men ny dag nya tag. Ny vecka! Projektarbete! Och ett roligt sådant. Vi jobbar i case och tar lite i taget med några seminarium per dag. Denna dag inleddes med en föreläsning av en tjej vid namn Caroline från magasinet.. nej nu har jag glömt vad det hette. I vilket fall så pratade hon mat och miljö (projeketet handlar om just mat och hälsa). Tidingen (som jag inte minns namnet på) handlade om ekologiska och etiska saker inom mat, mode, livsstil med mera. Något att spana in? Detta följdes av textläsning och ett seminarium på en timma.

I morgon inleds dagen med filmen
Superzise me.
Nu är frågan.. frukost intas i skolan i morgon? ;)

I vilket fall, hoppas på en bra vecka! Verkligen!
Nu: film och te!
Puss!

Rollkaraktären: Hermione Granger

Ny kategori, rollkaraktären:
Jag väljer ut favoritkaraktärer ur filmer och klipper ihop en passande garderob för denne.
Visst har detta gjorts av andra förr, men hey, det betyder inte jag inte bör för det. Först ut är häxan Granger:




image737


Kläningen från Zac Posen; har ni sett fjärde filmen (julbalen) då Hermione kommer i sin tylliga
violetta kreation. Tyckte att denna Zac-klänning påminnde i skärningen och i detaljerna trots färgen som i sig påminner mer om en annan häxa ;)

Även örhängena från underbara Christian Lacroix fastnade jag för och jag hade lätt matchat dem till klänningen.

Kappan är så lik en Hogwarts-cloak den bara kan bli, och så är den ju snygg med. Fån Alexander McQueen.

Hermione är en vardaglig och enkel tjej som inte direkt har koll på mode och trender, så ett par bekväma skor (Le Coq Sportif) och en behändig väska från Mulberry (såklart!)  är A och O (speciellt när man springer runt i skogen och trollar och har sig). Jeansen ska helst också vara behagliga och inte för tajta. Ett par bootcut från J Brand är bra!

Och så koftorna som hon så ofta bär. Rutiga, randiga eller blommiga - i färger som matchar hennes rosiga kinder.
Randig kofta från MCQ och mönstrad från Marc by Marc Jacobs.

Hermione Granger spelas av Emma Watson


Vem är du?

image736

I kväll blir det utgång. BLVD står på schemat. Så på tal om party tänkte jag snacka lite partyoutfits, vilken stil föredrar du på dansgolvet/ i baren?

Urban Doll: Dockigt söt men med en kaxig touch. Stickade strumpisar matchat med kort babydollklänning och höga wedges med rosetter. En härlig blandning helt enkelt. Till detta platt och luftigt hår och sotade ögon ala Gemma Ward.

Rocky Chic: Kanske den mest bekväma partylooken. Kaxigt och fräsht men oftast väldigt behagligt. Inga band som glider ner och utan risk för att kjolen flyger upp. Heelsen får man väl stå ut med om de är såhär fina som Christian Loubotinis ;) Med en enkel icke tidskrävande frisyr ala Celine.

Disco Diva: Den ultimata dansgudinnan och discodivan syns helt klart bäst i en paljettprydd silverdress. Bara ben och med skyhöga klackar kan man dock känna sig lite obekväm i. Men oh så snyggt. Gisele-hårsvall, röda läppar ala Dior och Beyoncebling i öronen fulländar outfiten.

Så, vilken stil föredrar du?

Provhytten är en annan värld?

Dagen i staden resulterade i en tshirt som jag inte vet om jag kommer att behålla, så jag väntar med att visa upp den. Varför ser alltid så många plagg snyggare ut i butik? För att man där och då är mycket mycket sugen på att bara få byta ut sina hundralappar mot något i textil, eller för att man ser snyggare ut i ett provrum? För att man mer än gärna byter ut sina knöliga kläder mot något nytt, fräsht (för att kompensera upp det stad-trängsel-rufsiga-håret) och känner att man bara måste köpa. Den var ju fin på, dendär tshirten. Varför är den inte lika snygg nu? Vad hände i påsen på vägen hem liksom?

Shoppingfredag

image735







Shopping! I dag tar jag med lillasyster
för en sväng på stan. Man måste ju
bara ut i detta vädret! Underbart!
Dagen inleddes för övrigt med en
en timmas lång promenad. Skönt!
Funderar på att åka upp till
haga och promenera och fika där,
ta kungsgatan och sist av allt innomhus=nordstan.
Man blir så glad av vädret.
Nu blir det lunch. Ciao!









I sjunde månaden - Nicole shoppar guldfisk! ;)

Tävla med Shopaholicmamman

image734


Tävling igen! Nu med
shopaholicmamman. Reglerna är enkla. Tipsa om tävlingen i din blog och länka sedan hos Shopaholicmamman, så är du med i utlottningen av en Tritoni-klocka värd 795:-.

Tävla här!

Ett slag för en ännu mer stickad höstgarderob

  

Gårdagens shopping, en väldigt stickad sådan:

♥ Poncho med bollar
♥ Stickade gråa tumvantar (på bilden liknar de valar)
♥ Myspys kofta i äkta norsk-längdskidåkare-anda. Typ.



♥ Höstig halsduk!
♥ Poncho
♥ Over knee strumpor

♥ Röda strumpbyxor (orangea)
♥ Stickad polokofta (En klänning har ersatt denna punkt och dämpat polokoftebegäret)
♥ Färgglada tee:s (grön, blå, röd, fushia)
♥ Svart klockad kjol

Torsdag

image
Grey shoes = deadly gorgeous

Nyvaken.
Mätt. Grymt god mat på Hard Rock igår. Efter en kopp te ska jag nu ta ett bad.
I dag står hundpassning på shemat - alltså perfekt för läxor (ja ni hörde rätt) och slötittande på TV. Det är en hemskt grå dag.
Sedan? Kanske halloweenfest ikväll, eller fika, eller ett besök på Chez Amis? Jag tror jag ska föreslå secondhandshopping för J. Vill svänga förbi Monki med och kika på en tee jag sett där.

Nu blev det sådär snurrigt igen..